Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Pletivo u modi

Talijanski brand povodom 40. obljetnice rada izlaže svoja poznata pletiva.

Renomirani modni muzej MoMu u belgijskom gradu Antwerpenu odabrao je Benettonova pletiva za jedan od glavnih eksponata izložbe Unravel: Knitwear in Fashion, koja će biti otvorena od 16. ožujka do 14. kolovoza 2011. godine.

Središnji element njihove povijesti, mode, stila i oglašavanja, Benettonova pletenina, bit će prezentirana povodom 40. obljetnice postojanja u instalaciji koja je zamišljena kao miks šarene pletene odjeće i modnih dodataka koji su bili kreirani za Benettonovu prvu modnu reviju u Pompidou Centru.Uz međunarodno priznate dizajnere poput Vivienne Westwood i Sonie Rykiel, legendarnih Schiapparellijevih i Chanelovih pletiva te avangardnih dizajnera kao što su Sandra Backlunde i Maison Martin Margela, Benetton svjedoči globalnom uspjehu demokratskih, šarenih džempera koji kombiniraju inovacije s tradicijom.Na izložbi će Benettonov tradicionalni fokus, koji je inače na vuni, bojama i kvaliteti biti osvježen. Posebna se pažnja pridaje i procesu tkanja koje prenosi vitalnost, harmoniju i optimizam vedrih boja koje podižu raspoloženje. Efekt stvoren na taj način projekcija je idealističke vjere u internacionalnost i ideju mode kao dijela umjetnosti."Oblici i boje dočaravaju predmoderne tradicije od Japana do Skandinavije. Jarke crvene, zelene i tirkizne boje naglašene su suprotstavljanjem neutralnim nijansama. Svojstva vune, prije svega da se oblikuje po želji i zamata u mekoću, široko su istražena i proširena avanturističkim pojedinostima.", izjavio je povodom obilježavanja 40. obljetnice Benettona Richard Mason.

The Unravel: Knitwear in Fashion katalog, kojeg je izdao MoMu u suradnji s Lannoo Publishers, prikazuje Benetton kroz članke i fotografije preuzete iz njihove arhive u bivšem tvorničkom postrojenju Castrette koji je danas centar kreativne, estetske, komercijalne i tehnološke izvrsnosti. Tamo je pohranjeno ukupno je 12.000 pletenih predmeta zajedno s opremom, rukotvorinama i bogatom kolekcijom kataloga, dokumenata i reklamnih kampanja.  

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Postoji mnogo načina na koje se ženske hlače za odijelo mogu nositi s tenisicama, a sve ovisi o osobnom stilu i prigodi.

Fashion report

Iako je crna ili bež salonka must have svakog ormara, ovog proljeća dominirat će salonke u bojama poput jake plave, zelene, žute, ružičaste ili...

S modne piste

Njihov tim prepun je kreativnih pojedinaca, a odlikuje ih to što svaki kupac postaje dijelom CHYPKA obitelji i što njihovi modni detalji stvaraju trendove...

Fashion report

Police se od samog početka našao u uspješnoj interpretaciji slobodnog i odvažnog duha koji odbija igrati po pravilima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.