Fashion report

Potpuno u bijelom

Minimalistička i svježa bijela ponovno među top trendovima sezone.

Kao zanimljiv kontrast pravoj eksploziji boja i ekstravagantnim modnim rješenjima, dizajneri su lansirali bijelu boju kao jednu od vodećih predstojeće sezone. Nježna, seksi, u elegantnom couture ili hi-tech stilu – nezaobilazni je dio većine proljetno/ljetnih kolekcija.

Bijela boja i dalje općenito služi kao kreativna osnova s kojom se rado improvizira. Modne smjernice najnovije sezone nagovještavaju raznolik stilski raspon – od romantičnog i ženstvenog preko dramatičnog i ekstravagantnog.

Smjela naglašenost erotskog

U tom smislu i provjereni bezvremenski outfit u bijelom trpi promjene, mijenjajući modne odnose i namjenu odjeće.
Izmjenjuju se teksture tkanina i stilska rješenja.

Elegantna i svježa ne(boja) zabavna je, inovativna i nipošto klasična.


Iako želja za senzualnošću odjeće u novije vrijeme prečesto ide do smjele naglašenosti erotskog, u ovom slučaju još uvijek je daleko od senzacionalizma i naglašene razgolićenosti.

Destrukturirana "bjelina" mekog kroja raskošno dizajnirana u "haute couture" maniri, ove sezone dopušta višeslojnost, transparentnost, apliciranje i mnogo drapiranja.

U bijelom od glave do pete

Jednako dobro funkcionira u ženstvenoj (Chloe, Hermes, Laura Biagiotti), romantičnoj (Kenzo, Blugirl) ili pročišćenoj varijanti odjeće (Narciso Rodrigues, Alviero Martini).

Ultramoderna bjelina podjednako je zanimljiva kao kreativna osnova u igri  modnog kontrasta crnog i bijelog, geometrijskom grafizmu ili apstraktnom motivu cvijeća na bijeloj podlozi.

Ipak, najveći trend je "total look", odnosno varijanta bijeloga od glave do pete.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Fashion report

Dizajner Zoran Mrvoš sa svojom novom kolekcijom nije kreirao iluzornu bajku, već stvorio dizajnersku priču koja odražava stvarnost, a koja priča o stvarnim ženama...

Zanimljivosti

Zahvaljujući inovativnom partnerstvu između održivog modnog brenda Krie Designa i projekta Provir, ribarske mreže postale su naš saveznik u borbi protiv zagađenja mora i...

Zanimljivosti

Bez obzira radi li se o slabovidnosti, zaštiti od plavog svjetla ili pak sunca, naočale su dio svakodnevnog života, one su modni dodatak i...

Darivanje

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version