Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Fashion report

Potpuno u bijelom

Minimalistička i svježa bijela ponovno među top trendovima sezone.

Kao zanimljiv kontrast pravoj eksploziji boja i ekstravagantnim modnim rješenjima, dizajneri su lansirali bijelu boju kao jednu od vodećih predstojeće sezone. Nježna, seksi, u elegantnom couture ili hi-tech stilu – nezaobilazni je dio većine proljetno/ljetnih kolekcija.

Bijela boja i dalje općenito služi kao kreativna osnova s kojom se rado improvizira. Modne smjernice najnovije sezone nagovještavaju raznolik stilski raspon – od romantičnog i ženstvenog preko dramatičnog i ekstravagantnog.

Smjela naglašenost erotskog

U tom smislu i provjereni bezvremenski outfit u bijelom trpi promjene, mijenjajući modne odnose i namjenu odjeće.
Izmjenjuju se teksture tkanina i stilska rješenja. Elegantna i svježa ne(boja) zabavna je, inovativna i nipošto klasična.


Iako želja za senzualnošću odjeće u novije vrijeme prečesto ide do smjele naglašenosti erotskog, u ovom slučaju još uvijek je daleko od senzacionalizma i naglašene razgolićenosti.

Destrukturirana "bjelina" mekog kroja raskošno dizajnirana u "haute couture" maniri, ove sezone dopušta višeslojnost, transparentnost, apliciranje i mnogo drapiranja.

U bijelom od glave do pete

Jednako dobro funkcionira u ženstvenoj (Chloe, Hermes, Laura Biagiotti), romantičnoj (Kenzo, Blugirl) ili pročišćenoj varijanti odjeće (Narciso Rodrigues, Alviero Martini).

Ultramoderna bjelina podjednako je zanimljiva kao kreativna osnova u igri  modnog kontrasta crnog i bijelog, geometrijskom grafizmu ili apstraktnom motivu cvijeća na bijeloj podlozi.

Ipak, najveći trend je "total look", odnosno varijanta bijeloga od glave do pete.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Krojač, prema prethodno kreiranom modelu, izrađuje odjeću i druge proizvode od tekstila, pletiva ili vlaknastih materijala.

Fashion report

Yvonne vas vodi u boutique Ivane Jurić gdje je odabrala nekoliko prekrasnih haljina, a mi smo ostali bez daha gledajući kreacije mlade dizajnerice.

Zanimljivosti

66% Hrvata izjavilo je da ovu godinu planiraju potrošiti istu pa i veću svotu novca na modu, u usporedbi s 2021. godinom.

Darivanje

Klompe su zadržale svoj prvobitni izgled, a danas se koriste u brojnim medicinskim ustanovama jednako kao i u kućnoj upotrebi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.