Knjige i glazba

Premijera Zemlje svjetlosti

Kompozicija Mateja Meštrovića posvećena Hercegovini bit će izvedena u Beču.
Matej Meštrović, hrvatski kompozitor i pijanist nastupit će sutra na Festivalu hrvatske glazbe u Beču. Program počinje u 19 sati u dvorani Bawag, a za Meštrovića predstavlja veliki povratak na scenu nakon višemjesečnog izbivanja.

Nastupit će zajedno s pijanisticom Kristinom Bjelopavlović i Bornom Šercarom na udaraljkama, a predstavit će i nekoliko vlastitih kompozicija iz ciklusa „Twenty fingers“ za četiri ruke na jednom klaviru.

Premijera Zemlje svjetlosti

Meštrović i Bjelopavlović izvest će premijerno i skladbu „The Land of Lightness / Zemlja svjetlosti (Hercegovačka)“ posvećenu Hercegovini, za koju su inspiracija bile fotografije Ive Pervana utkane u fotomonografiju „Hercegovina – zemlja svjetlosti“, koja se odnedavno može nabaviti u boljim knjižarama diljem Hrvatske.

Osim „Hercegovačke“ na Meštrovićevom repertoaru premijerno će se naći još pet njegovih kompozicija za „dva klavira“- Childs Play 123-12-12, Carousel, Impressions From Oz, Cobra Dance te East West. Ovaj koncert je ujedno i najava notnog izdanja "Twenty Fingers" za dva klavira koje uskoro izlazi u produkciji Muzičkog informativnog centra u Zagrebu.

Dvorana Bawag u kojoj će se održati koncert majstorsko je djelo najznačajnijeg predstavnika bečke secesije u arhitekturi Otto Wagnera, stoga će predstavljati fantastičnu kulisu ovoj originalnoj «hispano-mediteransko-balkanskoj» večeri eksplozivnih ritmova.

Festival hrvatske glazbe u Beču organizira Muzički informativni centar, a do 1. prosinca Bečani i njihovi gosti na svom glazbenom meniju moći će “kušati” 11 vrhunskih koncerata najboljih hrvatskih glazbenika.

*   *   *

Matej Meštrović autor je Ljubuške rapsodije






You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Duh i tijelo

Korisni savjeti kako preživjeti napete dane.

Zanimljivosti

Novi singl poznate glumice, pjevačice i favoritkinje showa "Ples sa zvijezdama".

Zanimljivosti

TP Vision predstavlja nove verzije svojih Philips Fidelio premium ANC slušalica za postavljanje preko uha i vrhunske TWS bežične ANC slušalice lansiranjem novog modela...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version