Premijera Zemlje svjetlosti

Matej Meštrović, hrvatski kompozitor i pijanist nastupit će sutra na Festivalu hrvatske glazbe u Beču. Program počinje u 19 sati u dvorani Bawag, a za Meštrovića predstavlja veliki povratak na scenu nakon višemjesečnog izbivanja.

Nastupit će zajedno s pijanisticom Kristinom Bjelopavlović i Bornom Šercarom na udaraljkama, a predstavit će i nekoliko vlastitih kompozicija iz ciklusa „Twenty fingers“ za četiri ruke na jednom klaviru.

Premijera Zemlje svjetlosti

Meštrović i Bjelopavlović izvest će premijerno i skladbu „The Land of Lightness / Zemlja svjetlosti (Hercegovačka)“ posvećenu Hercegovini, za koju su inspiracija bile fotografije Ive Pervana utkane u fotomonografiju „Hercegovina – zemlja svjetlosti“, koja se odnedavno može nabaviti u boljim knjižarama diljem Hrvatske.

Osim „Hercegovačke“ na Meštrovićevom repertoaru premijerno će se naći još pet njegovih kompozicija za „dva klavira“- Childs Play 123-12-12, Carousel, Impressions From Oz, Cobra Dance te East West. Ovaj koncert je ujedno i najava notnog izdanja "Twenty Fingers" za dva klavira koje uskoro izlazi u produkciji Muzičkog informativnog centra u Zagrebu.

Dvorana Bawag u kojoj će se održati koncert majstorsko je djelo najznačajnijeg predstavnika bečke secesije u arhitekturi Otto Wagnera, stoga će predstavljati fantastičnu kulisu ovoj originalnoj «hispano-mediteransko-balkanskoj» večeri eksplozivnih ritmova.

Festival hrvatske glazbe u Beču organizira Muzički informativni centar, a do 1. prosinca Bečani i njihovi gosti na svom glazbenom meniju moći će “kušati” 11 vrhunskih koncerata najboljih hrvatskih glazbenika.

*   *   *

Matej Meštrović autor je Ljubuške rapsodije