Horoskop

Prvi put (dvostruka) mama

Za She.hr iz osobnog iskustva.
Nikada nisam bila „tip od djece“. Stoga, kada je štapić poplavio, strah se očitovao na mome licu, a nije pomogla ni kasnija spoznaja da ih je dvoje na putu.

Kako se nijedna moja prijateljica nije dotakla roditeljstva, ja sam otvorila sezonu te sam većinu stvari o trudnoći i njezi djece morala otkriti sama. Čak i kada je šou počeo, kada mi je puknuo vodenjak, nisam bila sigurna. Nastavila sam sjediti još neko vrijeme kao da se ništa nije dogodilo. Na posljetku su me odvezli u bolnicu i nakon 18 sati postala sam majkom.

No tu počasnu titulu koju ću nositi do kraja života nisam osjećala još neko vrijeme. Nakon porođaja odnijeli su djecu u inkubator i tek nakon dva sata susrele smo se licem u lice. Bile su male i ružičaste, sjećam se prvog dojma. Njihova tanka koža ocrtavala je reljef žila na koje su bile priključene i mnoge cjevčice – tako bespomoćne! Rasplakala sam se.

Dolazila sam ih vidjeti svaki dan, no pet minuta bilo mi je dosta. Obično su nepomično spavale i nisu mi bile previše zanimljive. Postajala sam sve više frustrirana, vrijeme je sporo prolazilo, žene su se mijenjale, a one su još za mene bile stranci.

Sve dok ih nakon tjedan dana, u nimalo intimnom ozračju i s maskom na licu, napokon nisam uzela u ruke. Bila sam nervozna kao na prvi dan škole. Nespretno i ukočeno držala sam prvo jednu pa drugu, i još jednom strah me preplavio. Promatrala sam druge žene kako drže svoje potomke i učila. Vidjela sam kako znaju prošvercati poneki poljubac djetetu bez maske, pa sam i ja postupila isto iako za tim nisam osjećala potrebu. Sjećam se da sam im nešto šaptala, ne znam više ni sama što, kako bi čule moj glas.

Onda su ih odnijeli i za tri sata imale smo drugi susret. Ovaj put bilo je lakše. Držala sam ih nešto opuštenije, čak sam ih podsvjesno počela i ljuljati u naručju, a već treći put neke sam radnje obavljala prirodno.

Tog sam dana navečer u krevetu shvatila da mi nedostaju. I to je bilo to!

Sada imaju četiri mjeseca, ljubim ih stalno i ne mogu bez njih.

P. S. Postoji majka, svima nama, koja se za sve pobrine – priroda!

*  *  *

Nastavak idućega tjedna


(www.dvojceki.com)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Darivanje

Ususret Majčinu danu na naše tržište stiže nova domaća slikovnica posvećena upravo – majčinoj ljubavi.

Zanimljivosti

Hrabra majka hrvatskoj javnosti poznate djevojčice Lave i sina Ozrena, NLP trenerica i supruga, Petra Petrušić gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“...

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Seks

Seks je vrlo važan za intimno povezivanje u braku ili vezi, ali ponekad i neočekivane svakodnevne stvari mogu smanjiti libido

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version