Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Prvi put (dvostruka) mama

Za She.hr iz osobnog iskustva.

Nikada nisam bila „tip od djece“. Stoga, kada je štapić poplavio, strah se očitovao na mome licu, a nije pomogla ni kasnija spoznaja da ih je dvoje na putu.

Kako se nijedna moja prijateljica nije dotakla roditeljstva, ja sam otvorila sezonu te sam većinu stvari o trudnoći i njezi djece morala otkriti sama. Čak i kada je šou počeo, kada mi je puknuo vodenjak, nisam bila sigurna. Nastavila sam sjediti još neko vrijeme kao da se ništa nije dogodilo. Na posljetku su me odvezli u bolnicu i nakon 18 sati postala sam majkom.

No tu počasnu titulu koju ću nositi do kraja života nisam osjećala još neko vrijeme. Nakon porođaja odnijeli su djecu u inkubator i tek nakon dva sata susrele smo se licem u lice. Bile su male i ružičaste, sjećam se prvog dojma. Njihova tanka koža ocrtavala je reljef žila na koje su bile priključene i mnoge cjevčice – tako bespomoćne! Rasplakala sam se.

Dolazila sam ih vidjeti svaki dan, no pet minuta bilo mi je dosta. Obično su nepomično spavale i nisu mi bile previše zanimljive. Postajala sam sve više frustrirana, vrijeme je sporo prolazilo, žene su se mijenjale, a one su još za mene bile stranci.

Sve dok ih nakon tjedan dana, u nimalo intimnom ozračju i s maskom na licu, napokon nisam uzela u ruke. Bila sam nervozna kao na prvi dan škole. Nespretno i ukočeno držala sam prvo jednu pa drugu, i još jednom strah me preplavio. Promatrala sam druge žene kako drže svoje potomke i učila. Vidjela sam kako znaju prošvercati poneki poljubac djetetu bez maske, pa sam i ja postupila isto iako za tim nisam osjećala potrebu. Sjećam se da sam im nešto šaptala, ne znam više ni sama što, kako bi čule moj glas.

Onda su ih odnijeli i za tri sata imale smo drugi susret. Ovaj put bilo je lakše. Držala sam ih nešto opuštenije, čak sam ih podsvjesno počela i ljuljati u naručju, a već treći put neke sam radnje obavljala prirodno.

Tog sam dana navečer u krevetu shvatila da mi nedostaju. I to je bilo to!

Sada imaju četiri mjeseca, ljubim ih stalno i ne mogu bez njih.

P. S. Postoji majka, svima nama, koja se za sve pobrine – priroda!

*  *  *

Nastavak idućega tjedna


(www.dvojceki.com)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Zanimljivosti

Za početak, autosjedalica mora odgovarati visini mališana, a zatim i nekim drugim standardima (težini, samostalnom hodanju) kako bi odgovarala baš vašem djetetu.

Duh i tijelo

Meditacija se pokazala kao izvrstan alat za smirivanje nemirnog dječjeg uma.

Obitelj

Opći cilj projekta je pridonijeti jačanju obiteljske otpornosti pružanjem podrške roditeljima pri nošenju s izazovima roditeljstva...

Savjeti i preporuke

Becutan linija proizvoda namijenjena je njezi bebine i dječje kože, prepoznatljiva i sa izgrađenim identitetom na hrvatskom tržištu.

Advertisement