Hrvatska

Ptice pjevice na slobodi, krivolovci uhićeni

Zbog ulovljene četiri zaštićene ptice pjevice, umaška policija provela je kriminalističku obradu nad 42-godišnjim Z.V. iz okolice Višnjana i 33-godišnjim D.M. iz okolice Kaštelira Labinaca, izvijestila je danas istarska policija.
Zbog ulovljene četiri zaštićene ptice pjevice, umaška policija provela je kriminalističku obradu nad 42-godišnjim Z.V. iz okolice Višnjana i 33-godišnjim D.M. iz okolice Kaštelira Labinaca, izvijestila je danas istarska policija.<br />
Po riječima glasnogovornice Nataše Rogić, osnovano se sumnja da su ta dvojica nedjelju 23. studenoga od 9,30 do 12,30 sati na području Lovrečice, u blizini Umaga, protuzakonito ulovila četiri zaštićene ptice pjevice (češljugara) pomoću ljepljivih štapića koje su postavili na dvije grane, a kao mamac su uzeli pet ptica pjevica iz domaćeg uzgoja.

Policija će protiv krivolovaca podnijeti kaznene prijave zbog protuzakonitog lova te optužni prijedlog zbog počinjenoga prekršaja iz Zakona o zaštiti prirode.

Četiri ptice pjevice puštene su na slobodu, a preostalih pet ptica predano je Društvu za zaštitu i uzgoj ptica i golubova iz Buja. (Hina)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Putovanja

Ako se pitate kojem ih je dijelu Istre povijest poklonila u najvećem broju, odgovor je Vodnjan i okolica.

Putovanja

U samom srcu obale Istre, smješten je dragulj luksuza - Kempinski Hotel Adriatic.

Gastronomija

U nastavku donosimo nekoliko prijedloga za gurmanske poklone koji će razveseliti i ona najistančanija nepca.

Zanimljivosti

Priča o vrhunskim rakijama, destilatima i vinima u obitelji Rossi traje već pet generacija, njihovi destilati zavodljivih okusa i mirisa svojevrstan su hommage Istri

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version