Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Zbog ulovljene četiri zaštićene ptice pjevice, umaška policija provela je kriminalističku obradu nad 42-godišnjim Z.V. iz okolice Višnjana i 33-godišnjim D.M. iz okolice Kaštelira Labinaca, izvijestila je danas istarska policija.<br />

Hrvatska

Ptice pjevice na slobodi, krivolovci uhićeni

Zbog ulovljene četiri zaštićene ptice pjevice, umaška policija provela je kriminalističku obradu nad 42-godišnjim Z.V. iz okolice Višnjana i 33-godišnjim D.M. iz okolice Kaštelira Labinaca, izvijestila je danas istarska policija.

Po riječima glasnogovornice Nataše Rogić, osnovano se sumnja da su ta dvojica nedjelju 23. studenoga od 9,30 do 12,30 sati na području Lovrečice, u blizini Umaga, protuzakonito ulovila četiri zaštićene ptice pjevice (češljugara) pomoću ljepljivih štapića koje su postavili na dvije grane, a kao mamac su uzeli pet ptica pjevica iz domaćeg uzgoja.

Policija će protiv krivolovaca podnijeti kaznene prijave zbog protuzakonitog lova te optužni prijedlog zbog počinjenoga prekršaja iz Zakona o zaštiti prirode.

Četiri ptice pjevice puštene su na slobodu, a preostalih pet ptica predano je Društvu za zaštitu i uzgoj ptica i golubova iz Buja. (Hina)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Putovanja

Ako se pitate kojem ih je dijelu Istre povijest poklonila u najvećem broju, odgovor je Vodnjan i okolica.

Putovanja

U samom srcu obale Istre, smješten je dragulj luksuza - Kempinski Hotel Adriatic.

Gastronomija

U nastavku donosimo nekoliko prijedloga za gurmanske poklone koji će razveseliti i ona najistančanija nepca.

Zanimljivosti

Priča o vrhunskim rakijama, destilatima i vinima u obitelji Rossi traje već pet generacija, njihovi destilati zavodljivih okusa i mirisa svojevrstan su hommage Istri

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.