Ovo je jedna zanimljiva, egzotična verzija već dobro poznatih purećih šnicli, ovaj put nadjevenih finim nadjevom od trenutno aktualnih ribizla, zarolanih u fine rolade koje se prvo popržuju, a zatim i ukuhaju u finom umaku od vina i soka ribizla..čisto za promjenu, za one koji vole ovakve neobične kombinacije mesa i voća.
Potrebno za 4 osobe
4 pureća odreska
sol, papar
100 g svježeg kremastog sira ( poput ABC sira ili Philadelphia ili sl.)
120 g crvenog ribizla
1 žličica svježe majčine dušice, listići
maslac za poprživanje
120 ml kvalitetnog bijelog vina
200 ml temeljca ( može i pileća kocka)
3 žlice svježeg soka od ribizla
Postupak :
1 . Meso oplahnite, posušite kuhinjskim papirom, te istucite batićem za meso s jedne strane, začinite, posolite i popaprite. Ribiz vilicom skinite sa peteljke, bobe operite pod mlazom vode, ocijedite i zajedno sa listićima majčine dušice i kremastim sirom sve izmješajte. Začinjene odreske premažite nadjevom , zarolajte i povežite kuhinjskim koncem.
2 . Zagrijte maslac na srednje jakoj vatri i popržite meso sa svih strana da dobije lijepu zlatno- žutu boju. Tada ulijte vino i temeljac ili juhu, dodajte i sok od ribizla. Sve zajedno poklopite i ostavite da se lagano krčka oko 1/2 h. Nakon toga meso izvadite, umak još po želji zgusnite daljnim kuhanjem na laganoj vatri, začinite ga po ukusu i poslužite uz rolice.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login