Rajčica i mozzarella, toliko poznata talijanska kombinacija, ovaj put je pretočena u ukusan umak, koji će poprženim purećim okruglicama dati dodatnu sočnost. Uz rajčicu naravno uvijek dobro ide i svježi bosiljak. Poslužite uz tjesteninu, rižu ili pire i uživajte u ovom jednostavnom, a sjajnom jelu!
Potrebno :
1/2 kg mljevenog purećeg mesa
3 žlice punomasnog vrhnja
1 jaje
3 žlice krušnih mrvica
3 žlice svježeg sjeckanog peršina
sol, papar
2 češnja češnjaka
1 luk srebrenac ili obični
maslinovo ulje
3-4 žlice koncentrata rajčice
1 limenka nasjeckanih pelata
125 g mozzarelle
nekoliko svježih listića bosiljka
Postupak :
1. Oba luka očistite i na sitno nasjeckajte te stavite sa strane. Meso izmiješajte s vrhnjem, jednom žlicom koncentrirane rajčice, krušnim mrvicama, sjeckanim peršinom, jajem, soli i paprom. Dobro sve izmijesite pa od smjese oblikujte 14-16 okruglica, koje zatim popržite na malo maslinova ulja, 5-10 minuta sa svih strana. Popržene okruglice izvadite na tanjur i stavite na stranu. 2. U tavu dodajte još malo ulja pa popržite pripremljen i nasjeckan luk, dodajte dvije žlice koncentrirane rajčice te pelate iz limenke. Pustite da sve provri, pa u tavu s umakom vratite popržene okruglice. Posolite, popaprite i po potrebi dodajte malo vruće juhe ili vode. Pustite da sve zajedno kuha još 10-tak minuta na laganoj vatri. 3. U gotovo jelo dodajte narezanu mozzarellu koju pustite da se malo otopi. Jelo ukrasite i začinite svježim bosiljkom. Poslužite uz tjesteninu rižu ili pire.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login