Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Puretina u umaku od mozzarelle i rajčice

Okruglice za prste polizati!

Rajčica i mozzarella, toliko poznata talijanska kombinacija, ovaj put je pretočena u ukusan umak, koji će poprženim purećim okruglicama dati dodatnu sočnost. Uz rajčicu naravno uvijek dobro ide i svježi bosiljak. Poslužite uz tjesteninu, rižu ili pire i uživajte u ovom jednostavnom, a sjajnom jelu!

Potrebno :

  • 1/2 kg mljevenog purećeg mesa
  • 3 žlice punomasnog vrhnja
  • 1 jaje
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 3 žlice svježeg sjeckanog peršina
  • sol, papar
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 luk srebrenac ili obični
  • maslinovo ulje
  • 3-4 žlice koncentrata rajčice
  • 1 limenka nasjeckanih pelata
  • 125 g mozzarelle
  • nekoliko svježih listića bosiljka


Postupak :


1. Oba luka očistite i na sitno nasjeckajte te stavite sa strane. Meso izmiješajte s vrhnjem, jednom žlicom koncentrirane rajčice, krušnim mrvicama, sjeckanim peršinom, jajem, soli i paprom. Dobro sve izmijesite pa od smjese oblikujte 14-16 okruglica, koje zatim popržite na malo maslinova ulja, 5-10 minuta sa svih strana. Popržene okruglice izvadite na tanjur i stavite na stranu.
2. U tavu dodajte još malo ulja pa popržite pripremljen i nasjeckan luk, dodajte dvije žlice koncentrirane rajčice te pelate iz limenke. Pustite da sve provri, pa u tavu s umakom vratite popržene okruglice. Posolite, popaprite i po potrebi dodajte malo vruće juhe ili vode. Pustite da sve zajedno kuha još 10-tak minuta na laganoj vatri.
3. U gotovo jelo dodajte narezanu mozzarellu koju pustite da se malo otopi. Jelo ukrasite i začinite svježim bosiljkom. Poslužite uz tjesteninu rižu ili pire.

Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.