Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Puretina u umaku od mozzarelle i rajčice

Okruglice za prste polizati!

Rajčica i mozzarella, toliko poznata talijanska kombinacija, ovaj put je pretočena u ukusan umak, koji će poprženim purećim okruglicama dati dodatnu sočnost. Uz rajčicu naravno uvijek dobro ide i svježi bosiljak. Poslužite uz tjesteninu, rižu ili pire i uživajte u ovom jednostavnom, a sjajnom jelu!

Potrebno :

  • 1/2 kg mljevenog purećeg mesa
  • 3 žlice punomasnog vrhnja
  • 1 jaje
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 3 žlice svježeg sjeckanog peršina
  • sol, papar
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 luk srebrenac ili obični
  • maslinovo ulje
  • 3-4 žlice koncentrata rajčice
  • 1 limenka nasjeckanih pelata
  • 125 g mozzarelle
  • nekoliko svježih listića bosiljka


Postupak :


1. Oba luka očistite i na sitno nasjeckajte te stavite sa strane. Meso izmiješajte s vrhnjem, jednom žlicom koncentrirane rajčice, krušnim mrvicama, sjeckanim peršinom, jajem, soli i paprom. Dobro sve izmijesite pa od smjese oblikujte 14-16 okruglica, koje zatim popržite na malo maslinova ulja, 5-10 minuta sa svih strana. Popržene okruglice izvadite na tanjur i stavite na stranu.
2. U tavu dodajte još malo ulja pa popržite pripremljen i nasjeckan luk, dodajte dvije žlice koncentrirane rajčice te pelate iz limenke. Pustite da sve provri, pa u tavu s umakom vratite popržene okruglice. Posolite, popaprite i po potrebi dodajte malo vruće juhe ili vode. Pustite da sve zajedno kuha još 10-tak minuta na laganoj vatri.
3. U gotovo jelo dodajte narezanu mozzarellu koju pustite da se malo otopi. Jelo ukrasite i začinite svježim bosiljkom. Poslužite uz tjesteninu rižu ili pire.

Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Gastronomija

Osim ako im ne dodate začine, imaju relativno blag okus, što ih čini svestranim sastojkom za pripremu slatkih i slanih jela.

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.