Događanja

Sakupljeno više od pola milijuna kuna

Humanitarni koncert Ane Rucner na splitskim Prokurativama.
Koncert Ane Rucner na Prokurativama sinoć je kao veličanstveni glazbeni doživljaj okrunio završnicu dvomjesečnog humanitarno-edukativnog projekta dm-a i HRT-a „Ti si ti si ti! – inicijativa za životno samopouzdanje“. Akcija traje od 1. svibnja, a ukupno je prikupljeno 556.000 kuna za gradnju Centra za psihološku pomoć i liječenje poremećaja u prehrani pri KBC Zagreb.

– Na koncertu je bilo predivno, zahvalni smo što nije padala kiša, a splitska publika me oduševila, – rekla je Ana Rucner.

Sinoć je na pozornici Prokurativa predsjednik Uprave dm-a Mirko Mrakužić predao vrijednu donaciju prof.dr.sc. Rudolfu Gregureku, predstojniku Klinike za psihološku medicinu pri KBC Zagreb. Također je istaknuo zadovoljstvo što je u ovoj važnoj priči, jer se tiče mnogih obitelji i desetaka tisuća mladih ljudi.

Pomoć tisućama žena

Od problema poremećaja u prehrani u Hrvatskoj, prema podacima jedinstvenog istraživanja koje je provela sociologinja Snježana Beroš, pati 300.000 žena. Od toga u dobi od 15 do 19 godina od poremećaja anoreksije i bulimije pati čak 8,7 tisuća djevojaka.

Iako je donacija službeno predana idućih nekoliko tjedana se još može zvati na humanitarni broj 060 99 99 koji je aktiviran u suradnji s partnerom kampanje Optima Telekomom. Tijekom koncerta Ane Rucner, kojega je izravno prenosila Hrvatska televizija, mnogi su se građani uključili i tako donirali pet kuna za Centar. Zabilježeno je 7.653 poziva.

– Ova akcija mi iznimno puno znači i intimno. Ja sama to ne bih mogla te mi je drago što se toliko ljudi uključilo. Sretna sam,- kaže Rucner.

U publici kao potpora Ani i akciji našle su se mnoge poznate osobe. Armand Assante i izraelska glumačka diva Gila Almagor, koji su bili u društvu hrvatskih glumaca Zrinke Cvitešić, Valentine Fijačko, Dragana Despota, Anje Šovagović-Despot. U modernim i neobičnim interpretacijama svjetskih klasika uživali su i splitski slikar Zvonimir Mihanović, ravnateljica baleta splitskog HNK Almira Osmanović, koja je bila u društvu supruga te redatelj Jakov Sedlar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Proizvodi za žensku higijenu dm marke Jessa dostupni su u prodavaonicama dm-a i u dm online shopu po novim, nižim cijenama.

Zanimljivosti

Renomirana hrvatska violončelistica, Ana Rucner, nedavno je ostvarila niz impresivnih nastupa u Kini.

Zanimljivosti

Tijekom 13 godina rada, „Mali zmaj“ postao je sretna zajednica volontera i donatora koja uspješno brine o više od 500 djece iz 170 obitelji...

Zanimljivosti

Tradicionalni koncert Ane Rucner, “Pozdrav ljetu” koji se posljednjih 12 godina održavao na dubrovačkom Srđu i ove godine se nastavlja, ali u sasvim novom...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version