Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Sakupljeno više od pola milijuna kuna

Humanitarni koncert Ane Rucner na splitskim Prokurativama.

Koncert Ane Rucner na Prokurativama sinoć je kao veličanstveni glazbeni doživljaj okrunio završnicu dvomjesečnog humanitarno-edukativnog projekta dm-a i HRT-a „Ti si ti si ti! – inicijativa za životno samopouzdanje“. Akcija traje od 1. svibnja, a ukupno je prikupljeno 556.000 kuna za gradnju Centra za psihološku pomoć i liječenje poremećaja u prehrani pri KBC Zagreb.

– Na koncertu je bilo predivno, zahvalni smo što nije padala kiša, a splitska publika me oduševila, – rekla je Ana Rucner.

Sinoć je na pozornici Prokurativa predsjednik Uprave dm-a Mirko Mrakužić predao vrijednu donaciju prof.dr.sc. Rudolfu Gregureku, predstojniku Klinike za psihološku medicinu pri KBC Zagreb. Također je istaknuo zadovoljstvo što je u ovoj važnoj priči, jer se tiče mnogih obitelji i desetaka tisuća mladih ljudi.

Pomoć tisućama žena

Od problema poremećaja u prehrani u Hrvatskoj, prema podacima jedinstvenog istraživanja koje je provela sociologinja Snježana Beroš, pati 300.000 žena. Od toga u dobi od 15 do 19 godina od poremećaja anoreksije i bulimije pati čak 8,7 tisuća djevojaka.

Iako je donacija službeno predana idućih nekoliko tjedana se još može zvati na humanitarni broj 060 99 99 koji je aktiviran u suradnji s partnerom kampanje Optima Telekomom. Tijekom koncerta Ane Rucner, kojega je izravno prenosila Hrvatska televizija, mnogi su se građani uključili i tako donirali pet kuna za Centar. Zabilježeno je 7.653 poziva.

– Ova akcija mi iznimno puno znači i intimno. Ja sama to ne bih mogla te mi je drago što se toliko ljudi uključilo. Sretna sam,- kaže Rucner.

U publici kao potpora Ani i akciji našle su se mnoge poznate osobe. Armand Assante i izraelska glumačka diva Gila Almagor, koji su bili u društvu hrvatskih glumaca Zrinke Cvitešić, Valentine Fijačko, Dragana Despota, Anje Šovagović-Despot. U modernim i neobičnim interpretacijama svjetskih klasika uživali su i splitski slikar Zvonimir Mihanović, ravnateljica baleta splitskog HNK Almira Osmanović, koja je bila u društvu supruga te redatelj Jakov Sedlar.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Događanja

Svima je već dobro poznat ranojutarnji koncert 'Pozdrav ljetu', kojim naša najpoznatija violončelistica Ana Rucner, unatrag 11 godina pozdravlja dolazak ljeta s dubrovačkog Srđa. Posebnost...

Događanja

Službeni početak ljeta u Dubrovniku se obilježava na poseban način. Upravo ovaj Grad, naša vrhunska violončelistica Ana Rucner unatrag 11 godina bira kao mjesto,...

Događanja

Ana Rucner, koja je nakon par dana pomaganja u okolici Petrinje, zajedno s kolegom Markom Duvnjakom, odlučila iznenaditi i javnosti pokloniti dvije nove, energične...

Događanja

Ana Rucner, ovog je ljeta bila aktivnija nego inače. Pored niza uspješnih koncerata koje je održala duž čitave jadranske obale, angažirala se kao ambasador...

Advertisement