Zadivljeni izgledom i dobrobitima ploda kaktusa, koje je obavijeno mnogim legendama zbog kojeg se naziva ‘zmajevim voćem’, odlučili smo otkriti koje je jelo s ovim snažnim oksidansom najomiljenije njegovim brojnim poklonicima. Radi se o jednostavnoj salati koja će vam vratiti energiju i očistiti vas od toksina.
Kao što spektakularno izgleda, zmajevo voće impresivne je i nutritivne vrijednosti. Puno je antioksidansa, vitamina C i minerala. Njihov okus može biti dosta blag i nedefiniran, ovisno o vrsti, a mnogi koji su ga probali kažu kako teksturom podsjeća na kivi. Ipak crvena vanjska kora malo je tvrđa, ali se lako skida.
Do osvježavajuće unutrašnjosti možete doći i tako da ga prepolovite i žlicom izvadite bijelu pulpu punu sitnih crnih točkica. Koru koja ostane možete upotrijebiti kao male zdjelice za serviranje salate od pitaye. Preporučuje se zmajevo voće ohladiti prije konzumiranja, pogotovo ako ste kupili posebno meku voćku.
Zmajevo voće vrlo je ukusno samo ili u mješavini s drugim voćem delikatnog okusa. S dodatkom zelene salate čini pravu bombu za detoksikaciju.
Upute za pripremu:
Prepolovite pitaju na pola te nježno izdubite njezin centralni dio te ga izrežite na kockice. Pomiješajte je s ostalim voćem i mentom te sve prelijte medom. Koru zmajevog voća iskoristite kao posudicu za pripremu salate i vaša egzotična voćna salata je spremna.
Najuobičajeniji dodatak su komadići grilane piletine i inćuni. Neki chefovi dodaju joj škampe, jastoga, kavijar i povrće po želji. Kombinacija je pregršt!
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login