Knjige i glazba

San alternativnih rockera

Britanska grupa The Cure izdala je novi album "4:13 Dream".
Novi albumu "4:13 Dream" sadrži trinaest novih uradaka grupe "The Cure". Album otvara mirna "Underneath the Stars" koja odiše britanskim stilom poput The Radiohead, a pjesma traje dobrih šest minuta.

Potom The Cure kreću ipak malo veselije u pop-rock vode, tako da je album svojvrsno putovanje između "laganica" i veselijih stvari.

Zanimljive i nadahnute riječi Smitha ponovno pogađaju žicu na pravom mijestu. Ženskom dijelu publike i poklonika The Cure će se za uho zasigurno zapeti "The Perfect Boys", ako ništa drugo onda barem zbog naslova i "This, Here and Now, With You" koja ima onaj pravi Cureovski zvuk. Jedan od zanimljivijih uradaka je i skladba "The Real Snow White".

Ne nedostaje niti žešćeg zvuka, barem u pjesmama "Switch", "The Scream" i zaključnoj "It’s Over".

Veterani top ljestvica

The Cure su osnovani još 1975. godine, a jedini stalni član od samog početka benda je frontman Robert Smith. Među hitovima za sve generacije je "Friday I’m in Love".

Zbog te, ali i drugih stvari The Cure je ušao na Billbordovu ljestvicu među top 40 u devedesetima. Tijekom 80-ih godina, The Cure su bili jedni od najpopularnijih alternativnih rock bendova na svijetu, a procijenjuje se da su prodali oko 27 miliona albuma.

U glazbenim krugovima se priča da The Cure skriva još kojih dvadesetak naslova malo mirnije prirode i smo čakaju trenutak za izdavanje „Black Album“.

(Aquarius Records; 124,44 kn)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Duh i tijelo

Korisni savjeti kako preživjeti napete dane.

Zanimljivosti

Novi singl poznate glumice, pjevačice i favoritkinje showa "Ples sa zvijezdama".

Zanimljivosti

TP Vision predstavlja nove verzije svojih Philips Fidelio premium ANC slušalica za postavljanje preko uha i vrhunske TWS bežične ANC slušalice lansiranjem novog modela...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version