Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

San alternativnih rockera

Britanska grupa The Cure izdala je novi album "4:13 Dream".

Novi albumu "4:13 Dream" sadrži trinaest novih uradaka grupe "The Cure". Album otvara mirna "Underneath the Stars" koja odiše britanskim stilom poput The Radiohead, a pjesma traje dobrih šest minuta.

Potom The Cure kreću ipak malo veselije u pop-rock vode, tako da je album svojvrsno putovanje između "laganica" i veselijih stvari.

Zanimljive i nadahnute riječi Smitha ponovno pogađaju žicu na pravom mijestu. Ženskom dijelu publike i poklonika The Cure će se za uho zasigurno zapeti "The Perfect Boys", ako ništa drugo onda barem zbog naslova i "This, Here and Now, With You" koja ima onaj pravi Cureovski zvuk. Jedan od zanimljivijih uradaka je i skladba "The Real Snow White".

Ne nedostaje niti žešćeg zvuka, barem u pjesmama "Switch", "The Scream" i zaključnoj "It’s Over".

Veterani top ljestvica

The Cure su osnovani još 1975. godine, a jedini stalni član od samog početka benda je frontman Robert Smith. Među hitovima za sve generacije je "Friday I’m in Love".

Zbog te, ali i drugih stvari The Cure je ušao na Billbordovu ljestvicu među top 40 u devedesetima. Tijekom 80-ih godina, The Cure su bili jedni od najpopularnijih alternativnih rock bendova na svijetu, a procijenjuje se da su prodali oko 27 miliona albuma.

U glazbenim krugovima se priča da The Cure skriva još kojih dvadesetak naslova malo mirnije prirode i smo čakaju trenutak za izdavanje „Black Album“.

(Aquarius Records; 124,44 kn)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Kultura

Glazbena jutra su novi projekt čije su začetnice ravnateljica glazbene škole Glazbaonica Ljubav Petra Heisinger (ili kako ju djeca vole zvati – teta Nota)...

Zanimljivosti

Yamaha Music School pruža jedinstvenu mogućnost učenja i usavršavanja za sve one koji žele uštedjeti vrijeme, učiti u grupi, svirati i pjevati s bilo...

Zanimljivosti

Koliko puta smo u životu sreću i utjehu pronalazili u stihovima najdražih nam autora?

Zanimljivosti

Svjetski poznata glazbena škola Yamaha Music School Hrvatska, koja broji više od 500 polaznika iz Rijeke, Čakovca i Zagreba, snimila je Božićni medley, izvedbu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.