Salata od kukuruza i čilija je za sve one koji koji ne vole tešku hranu, a vole hrskavo kuhani kukuruz s pikantnim naglaskom. Začinite ju dresingom od ulja, octa, tabasca i žličicom senfa…mmm. U slast!
Potrebno:
3-4 klipa kuhanog kukuruza šećerca ili
400 g kukuruza iz limenke
1 čili papričica
1 tikvica
3 mlada luka
150g sira Ementalera
3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
sol,ocat, ulje,
1 žličica senfa
1 žličica tabasca
malo svježe mljevenog papra
Postupak:1. Kukuruz očistite. Kuhajte ga otprilike sat vremena u vodi s jednom žlicom šećera i malo maslaca (nikako nadodavati sol). Kuhanog ga prohladite, pa s klipa skinite bobe kukuruza ili koristite kukuruz šećerac iz limenke.
2. Pomiješajte kukuruz s jednom opranom i na kolutiće nasjeckanom čili, crvenom papričicom.
3. Mladi luk operite, pa bijele dijelove narežite na kolutiće. Sve izmiješajte s naribanim sirom Ementalerom.
4. Dresing napravite od malo ulja, octa, žličice senfa, žličice tabasca, posolite, popaprite, pa izmiješajte sa salatom.
5. Ukrasite nasjeckanim peršinom.
Just Good Food
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login