Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Šarena kukuruzna salata s čilijem

Pikantno, hrskavo i slasno!

Salata od kukuruza i čilija je za sve one koji koji ne vole tešku hranu, a vole hrskavo kuhani kukuruz s pikantnim naglaskom. Začinite ju dresingom od ulja, octa, tabasca i žličicom senfa…mmm. U slast! Potrebno:
  • 3-4 klipa kuhanog kukuruza šećerca ili
  • 400 g kukuruza iz limenke
  • 1 čili papričica
  • 1 tikvica
  • 3 mlada luka
  • 150g sira Ementalera
  • 3 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • sol,ocat, ulje,
  • 1 žličica senfa
  • 1 žličica tabasca
  • malo svježe mljevenog papra
Postupak: 1. Kukuruz očistite. Kuhajte ga otprilike sat vremena u vodi s jednom žlicom šećera i malo maslaca (nikako nadodavati sol). Kuhanog ga prohladite, pa s klipa skinite bobe kukuruza ili koristite kukuruz šećerac iz limenke. 2. Pomiješajte kukuruz s jednom opranom i na kolutiće nasjeckanom čili, crvenom papričicom. 3. Mladi luk operite, pa bijele dijelove narežite na kolutiće. Sve izmiješajte s naribanim sirom Ementalerom. 4. Dresing napravite od malo ulja, octa, žličice senfa, žličice tabasca, posolite, popaprite, pa izmiješajte sa salatom. 5. Ukrasite nasjeckanim peršinom. Just Good Food

Written By

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Gastronomija

Ova salata je vrlo aromatična i osvježavajuća, tako da je idealan izbor za tople dane te ide odlično uz roštilj

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.