Gastronomija

Šećer kokosovog cvijeta za bezbrižno zaslađivanje

Šećer kokosovog cvijeta koristi se kao zdravija alternativa konvencionalnom šećeru, za zaslađivanje raznih napitaka kao i za pripremu slastica.

Šećer kokosovog cvijeta koristi se kao zdravija alternativa konvencionalnom šećeru, za zaslađivanje raznih napitaka kao i za pripremu slastica ili kao dodatak npr. kašama ili voćnim salatama. Šećer kokosove palme (kokosovog cvijeta) prirodni je zaslađivač ugodnog slatkastog okusa koji podsjeća na karamelu, izvor je visoko energetske hrane s niskim glikemijskim indeksom pa se zbog toga se često preporučuje dijabetičarima i osobama na redukcijskim dijetama.

Sadrži četiri puta više magnezija i deset puta više cinka od nerafiniranog smeđeg šećera od šećerne trske, a sadrži vrijednu kombinaciju minerala poput: kalija, magnezija, cinka i željeza.

Nešto je sitniji od bijelog i smeđeg šećera, nije kristalan već je poput krupnijeg praha. Intenzivne je smeđe boje i ugodnog mirisa koji podsjeća na karamelizirani šećer. U napitku se vrlo brzo upija i ne ostaje na dnu šalice kao što je čest slučaj s primjerice smeđim i bijelim šećerom. Kao i s ostalim alternativnim prirodnim sladilima, bit će ti potrebno nekoliko dana da se priviknete na novi okus kave ili čaja. U ustima ostaje lagan okus zapečene karamele koja se tijekom vremena neutralizira.

Konzumira se vrlo jednostavno! Prema želji uzeti od jedne do tri čajne žličice u kavi ili u drugom omiljenom napitku. Za one koji vole piti slađu kavu, bit će potrebno staviti barem tri žličice.

Autor Tara Lukičić za tvornicazdravehrane.com

 

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Farm To Face Sheet Coconut Oil maska za lice s dvostrukim načinom upotrebe instant je rješenje za suhu, umornu, i dehidriranu kožu lica.

Trendovi

Kokosovo ulje ima protuupalno djelovanje, hrani kožu, čini ju mekšom i elastičnijom, sprečava stvaranje bora i staračkih pjega.

Gastronomija

Na 100 g namirnice, kokos sadrži čak 35 g masti i oko 350 kalorija.

Budi fit

Predlažemo da isprobate top 5 prirodnih eko zaslađivača koji su izvrsna alternativa šećeru.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version