Beauty report

Selfie – trend koji nas tjera pod nož

Porastao broj estetskih kirurških zahvata

Selfie – trend koji se brzinom svjetlosti proširio društvenim mrežama uzma svoj danak. Naime, popularnost ovog društvenog fenomena rezultirala je povećanjem broja estetskih kirurških zahvata na licu.

‘Društvene platforme poput Instagrama, Snapchata i iPhone aplikacije Selfie.im, koje isključivo sadrže fotografije, prisilile su pacijente da se promatraju pod mikroskopom i samim time kritičnije nego prije’, kaže predsjednik akademije za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju Edward Farrior.

Jedan od razloga povećanog broja zahtjeva za estetskim zahvatima je i zlostavljanje na društvenim mrežama. Prema kirurzima koji su sudjelovali u istraživanju, 69 posto djece i tinejdžera koji su podvrgnuti estetskim zahvatima to je učinilo kao posljedicu bullyinga, a 31 posto kako bi ga spriječilo. Tako meta estetskih zahvata nisu samo starije generacije, već i osobe mlađe od 30 godina.

Istraživanje je pokazalo da se žene i dalje češće podvrgavaju estetskim zahvatima od muškaraca i u 2013. na žene je otpadalo 81 posto svih estetskih kirurških zahvata.

Za muškarce najpoželjinje su bile injekcije botoxa, hijaluronske kiseline, transplantacija kose i operacije nosa a za žene zahvati pomlađivanja lica i operacije nosa.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Zanimljivosti

Kraljica Hrvatske najstariji je i najprestižniji izbor ljepote. Ujedno je prvi i jedini izbor za kojeg se veže povijesna zanimljivost.

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Zanimljivosti

Dok hladni zimski mjeseci traže "utješne", toplije mirise s drvenim notama, proljeće nas mami s laganijim mirisima koji osvježavaju i osnažuju. 

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version