Gastronomija

Sladoled od šampanjca na štapiću

Chic recept za ženska druženja.
Ovo je jedno posebno, iznenađujuće, hladno zadovoljstvo, koje morate probati, jer sladoled i ne mora uvijek biti voćni, čokoladni ili mliječni. Kao aperitiv, prije jela ili desert nakon jela,  dobar je jer u sebi sadrži i nešto alkohola pa će vam i pročistiti nepce i otvoriti tek. Bez jaja je, pa ga bez straha možemo nazvati i vege sladoledom. Poslužite ga uz jednostavan umak od svježih malina.

Potrebno:
(za 6 osoba)
  • 2,5 dcl pjenušavog vina
  • 1 listić želatine
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g svježih prohlađenih malina


Postupak:

1. Želatinu natopite i omekšajte u hladnoj vodi. Zakuhajte 140 g šećera u prahu sa 140 ml vode, pa kuhajte dok se šećer ne rastopi. Ostavite da se malo prohladi, pa još u toploj smjesi rastopite pripremljenu želatinu.
2. Šampanjac umiješajte u istu smjesu sa želatinom, pa rasporedite u čašice za espresso ili jogurt. Prekrijte ih aluminijskom folijom, u sredinu svake stavite štapić ili žličicu tako da bude što je moguće više uspravna. Ostavite u zamrzivaču preko noći.
3. Maline dobro prohladite, pa ih zgnječite ili izmiksajte sa 60 g šećera u prahu. Zatim ih protisnite kroz sito u zdjelicu. Sladoled izvadite iz kalupa i poslužite s umakom od malina.

Just Good Food

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version