Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Sladoled od šampanjca na štapiću

Chic recept za ženska druženja.

Ovo je jedno posebno, iznenađujuće, hladno zadovoljstvo, koje morate probati, jer sladoled i ne mora uvijek biti voćni, čokoladni ili mliječni. Kao aperitiv, prije jela ili desert nakon jela,  dobar je jer u sebi sadrži i nešto alkohola pa će vam i pročistiti nepce i otvoriti tek. Bez jaja je, pa ga bez straha možemo nazvati i vege sladoledom. Poslužite ga uz jednostavan umak od svježih malina.

Potrebno:
(za 6 osoba)
  • 2,5 dcl pjenušavog vina
  • 1 listić želatine
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g svježih prohlađenih malina


Postupak:

1. Želatinu natopite i omekšajte u hladnoj vodi. Zakuhajte 140 g šećera u prahu sa 140 ml vode, pa kuhajte dok se šećer ne rastopi. Ostavite da se malo prohladi, pa još u toploj smjesi rastopite pripremljenu želatinu.
2. Šampanjac umiješajte u istu smjesu sa želatinom, pa rasporedite u čašice za espresso ili jogurt. Prekrijte ih aluminijskom folijom, u sredinu svake stavite štapić ili žličicu tako da bude što je moguće više uspravna. Ostavite u zamrzivaču preko noći.
3. Maline dobro prohladite, pa ih zgnječite ili izmiksajte sa 60 g šećera u prahu. Zatim ih protisnite kroz sito u zdjelicu. Sladoled izvadite iz kalupa i poslužite s umakom od malina.

Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.