Duh i tijelo

Stil života za mladolik izgled

6 anti-age navika koje odgađaju starost.
Unatoč tome što svi znaju da je nemoguće zauvijek ostati mlad, farmaceutske i kozmetičke kompanije usredotočene su na što dulje održavanje mladolikog izgleda. Na genetiku nije moguće utjecati, stoga nam preostaje da se već sada počnemo brinuti o sebi, kako izvana, tako i iznutra. Starenje je neizbježno, ali zdravim stilom života može se odgoditi na više godina.

Zdrava prehrana, redovita tjelesna aktivnost i izbacivanje nezdravih poroka iz života recept su za zdrav i dugovječan život, ali i mladolik izgled i osjećaj. Donosimo šest anti-age navika koje odgađaju starost.

1. Zaštitite se od sunca

Kreme za sunčanje ne štite samo od nastanka opeklina, već i od štetnog utjecaja UVA zračenja koje uzrokuje preuranjeno starenje kože. Tijekom cijele godine koristite kremu sa zaštitnim faktorom, a oči štitite sunčanim naočalama. Djelovanje sunca jedno je od najvećih uzročnika starenja, a zaslužno je za nastanak pigmentacija, bora i staračkih mrlja na koži.

2. Njegujte lice, vrat i ruke

Na lice svakodnevno nanosite kreme, a posebnu brigu posvetite osjetljivom području oko očiju. No nemojte zanemariti i ostale dijelove tijela. Važno je redovno njegovati ruke, vrat i područje dekoltea.



3. Zdravo se hranite

Jedite crvene paprike jer su bogate anti-age vitaminima A i C koji obnavljaju kožu i pomažu u održavanju tena blistavim i mladolikim. Chia sjemenke spadaju u kategoriju super hrane i imaju anti-age učinak na kožu. Bogate su omega-3 masnim kiselinama i antioksidansima te vlaknima koja pomažu tijelu da se očisti od toksina čije nakupljanje dovodi do nastanka bora i vidljivih znakova starenja.



Omega-3 masne kiseline nalaze se i lososu te drugim vrstama ribe i orašastim plodovima. Kokosovo ulje također spada u anti-age hranu, a snižava razinu kolesterola te se može nanositi na kožu kao i koristiti u pripremi jela. Bobičasto voće sadrži resveratrol, antioksidans koji ima anti-age učinak.

4. Recite NE porocima

Izbacite alkohol i pušenje iz svog života. Pretjerivanje u porocima može uzrokovati bolesti i ubrzava starenje kože. Alkohol dehidrira kožu i zbog toga ona izgleda suho, a prisutnost alkohola u krvotoku otežava organizmu da apsorbira antioksidanse i nutrijente koji se bore protiv slobodnih radikala koji uzrokuju starenje.



Slobodni radikali nalaze se u cigaretama, a pušenje uništava kolagen u koži i uzrokuje bore i suhoparan izgled kože.

5. Bavite se tjelesnim aktivnostima

Redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću po želji sprječava pretilost, osteoporozu, hipertenziju, srčane bolesti te pomaže u duljem osjećaju vitalnosti, čak i ako počnete s tjelovježbom u starijoj životnoj dobi.

6. Izbjegavajte izloženost toksinima

Što je više moguće, izbjegavajte kemijske onečišćivače kojima ste izloženi u svakodnevnom životu. Štetni toksini nalaze se u kozmetičkim proizvodima za osobnu higijenu, sapunima, insekticidima, osvježivaču zraka, sredstvima za čišćenje i pesticidima koji se koriste u vrtlarstvu. Zamijenite ih prirodnim ili netoksičnim varijantama. Izbjegavajte i pretjeranu upotrebu lijekova koji imaju razne nuspojave.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version