Ako ste slučajno razmišljali o naručivanju hrane online, možemo vam obećati, da osim ako ne nazovete Olju osobno, ovakvo što vam neće stići na kućna vrata!
Ako ste slučajno razmišljali o naručivanju hrane online, možemo vam obećati, da osim ako ne nazovete Olju osobno, ovakvo što vam neće stići na kućna vrata!
Zato brzo u mesnicu, pregaču oko struka i ovaj recept na vidljivo mjesto!
Krumpire ogulite i izrežite ih na kockice kako bi se prije skuhali.
Zavrijete veći lonac vode, posolite i popaprite te dodajte krumpire.
Kuhajte ih oko 15 minuta. Za to vrijeme posolite i popaprite svinjski lungić te ga ispecite na tavi u kojoj ste prethodno ugrijali maslinovo ulje.
Pecite ga sa svake strane oko 4 minute. Kada je dobio zlatnu boju izvadite ga na tanjur.
Na ulju od pečenja popržite nekoliko listova kadulje oko 10 sekundi kako bi pustili finu aromu. Izvadite ih iz tave i stavite na tanjur za kasniju dekoraciju.
Kada su se krumpiri skuhali zgnječite ih u pire i u njih naribajte Cheddar sir te začinite s maslinovim uljem, soli i paprom.
U vatrostalnu zdjelu stavite napravljeni pire, pršut i svinjski lungić te ga prelijte s maslinovim uljem od pečenja.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta, ovisno o jačini pećnice.
Za to vrijeme u posudi pomiješajte sve sastojke za umak.
Kada je lungić pečen poslužite ga s prženim listovima kadulje.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.