Ako ste slučajno razmišljali o naručivanju hrane online, možemo vam obećati, da osim ako ne nazovete Olju osobno, ovakvo što vam neće stići na kućna vrata!
Zato brzo u mesnicu, pregaču oko struka i ovaj recept na vidljivo mjesto!
Autor: Olja Brkljač – Olja’s kitchen
- Porcija: 4 osobe
- Priprema: 10 minuta
- Kuhanje: 35 minuta
- Spremno za: 45 minuta
- Zahtjevnost: za impresionirati svekrvu
- Vrsta obroka: glavna jela
- Posebna prehrana: bez glutena
Trebat ćete:
- 500 g svinjskog lungića
- 1 kg krumpira
- 100 g Cheddar sira
- 10 mL maslinovog ulja
- 60 g pršuta
- 6 kom listova kadulje
- prstohvat soli i papra
ZA UMAK:
- 1 kom grčkog jogurta
- 2 žličice senfa
- 2 žličice hrena
- 1 žličica Letifico meda od aronije
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 žličica aceta balsamica
- prstohvat sol i papar
Kad imate sve, onda:
- Krumpire ogulite i izrežite ih na kockice kako bi se prije skuhali.
- Zavrijete veći lonac vode, posolite i popaprite te dodajte krumpire.
- Kuhajte ih oko 15 minuta. Za to vrijeme posolite i popaprite svinjski lungić te ga ispecite na tavi u kojoj ste prethodno ugrijali maslinovo ulje.
- Pecite ga sa svake strane oko 4 minute. Kada je dobio zlatnu boju izvadite ga na tanjur.
- Na ulju od pečenja popržite nekoliko listova kadulje oko 10 sekundi kako bi pustili finu aromu. Izvadite ih iz tave i stavite na tanjur za kasniju dekoraciju.
- Kada su se krumpiri skuhali zgnječite ih u pire i u njih naribajte Cheddar sir te začinite s maslinovim uljem, soli i paprom.
- U vatrostalnu zdjelu stavite napravljeni pire, pršut i svinjski lungić te ga prelijte s maslinovim uljem od pečenja.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta, ovisno o jačini pećnice.
- Za to vrijeme u posudi pomiješajte sve sastojke za umak.
- Kada je lungić pečen poslužite ga s prženim listovima kadulje.
Dobar tek!