Gastronomija

Tajna savršenih Brownieja

Čokoladni desert koji jednostavno osvaja

Danas je u prostorijama poznate zagrebačke slastičarnice The Cookie Factory ekskluzivno predstavljena nova čokoladna delicija Nestlé DESSERT Brownie, idealan spoj vrhunske NESTLÉ DESSERT čokolade i ekspertize vrhunskih slastičara.

Nestlé je ovom prigodom odlučio iznenaditi i sve kavoljupce te je predstavio novi NESCAFÉ Cappuccino Amaretto, pjenasti Cappuccino s aromom Amaretta, slatko-gorkastog likera s okusom badema, koji se često dodaje u deserte kako bi im pojačao okus.

U sklopu događanja, slastičarka spomenute slastičarnice, Stella Fortuna, prisutnima je demonstrirala jednostavnost pripreme Nestlé DESSERT Brownieja.

‘Za pripremu ovog ukusnog čokoladnog kolača dovoljno je svega par minuta, nekoliko odabranih namirnica i samo jedna zdjela, a čokoladni miris koji se iz pećnice proširi nakon 15 minuta jednostavno osvaja. Glavni sastojak Nestlé DESSERT Brownieja je Nestlé DESSERT čokolada po kojoj je dobio i ime, a koja je poznata po svojoj vrhunskoj kvaliteti, visokom udjelu kakaa te izuzetnoj topivosti. Sigurna sam da će ova poslastica u ponudi The Cookie Factoryja zasigurno oduševiti sve ljubitelje čokoladnih delicija.’, kaže Fortuna

Kako bi svim čokoljupcima osigurali da u ovoj vrhunskoj slastici uživaju i kod kuće, Nestlé DESSERT i The Cookie Factory osmislili su i koncept kolača za van – SweetBox, koji može poslužiti i kao idealan poklon za Božić.

Također su predstavili i idealnu kombinaciju za nadolazeće zimske dane – Nestlé DESSERT Brownie & NESCAFÉ Cappuccino Amaretto!

Kako ova priča ne bi ostala samo na riječima, donosimo vam recept za savršene Brownieje, a Vi pređite na djela.

RECEPT – Nestlé Dessert Brownie

[box style=”0″]

Sastojci:

160 g Nestlé Dessert Noir čokolade

160 maslaca

225 g šećera u prahu

1 vanilin šećer

3 jaja

105 g višenamjenskog brašna

prstohvat soli

80 g Nestlé Dessert Noir čokolade narezane na kockice

80 g Nestlé Dessert Corse čokolade narezane na kockice

[/box]

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 1650C.

Kalup veličine 25 x 25 cm obložiti papirom za pečenje.

160 g Nestlé Dessert Noir čokolade i maslac rastopiti na sasvim laganoj vatri te miješati pjenjačom dok se ne dobije glatka i sjajna smjesu. Ostaviti desetak minuta da se ohladi.

Jaja, šećer u prahu i vanilin šećer izraditi električnim miskerom na srednje jakoj brzini. Kada se nakon nekoliko minuta zapjeni, ručno umiješati ohlađenu čokoladnu smjesu.

Zatim dodati prosijano brašno i sol te čokoladu narezanu na kockice.

Uliti u kalup i peći 30 do 35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.

Po želji ukrasiti šećerom u prahu ili prošarati rastopljenom čokoladom.

Preporuka za dodatno zadovoljstvo: poslužiti toplo uz omiljeni sladoled.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Zanimljivosti

Ove godine Valentinovo nam je podsjetnik da okrenemo novi list u brizi za okoliš.

Zanimljivosti

Osim što bacanje hrane ne pridonosi ni kućnom budžetu, loše djeluje i na planet.

Gastronomija

GARDEN GOURMET asortimanom proizvoda, približio se i potrošačima koji u svakodnevnom životu odabiru proizvode sačinjene isključivo od biljnih namirnica.

Gastronomija

Nestlé je proširio kulinarski MAGGI asortiman s novim, hranjivim Super Juhama.  

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version