Danas je u prostorijama poznate zagrebačke slastičarnice The Cookie Factory ekskluzivno predstavljena nova čokoladna delicija Nestlé DESSERT Brownie, idealan spoj vrhunske NESTLÉ DESSERT čokolade i ekspertize vrhunskih slastičara.
Nestlé je ovom prigodom odlučio iznenaditi i sve kavoljupce te je predstavio novi NESCAFÉ Cappuccino Amaretto, pjenasti Cappuccino s aromom Amaretta, slatko-gorkastog likera s okusom badema, koji se često dodaje u deserte kako bi im pojačao okus.
U sklopu događanja, slastičarka spomenute slastičarnice, Stella Fortuna, prisutnima je demonstrirala jednostavnost pripreme Nestlé DESSERT Brownieja.
‘Za pripremu ovog ukusnog čokoladnog kolača dovoljno je svega par minuta, nekoliko odabranih namirnica i samo jedna zdjela, a čokoladni miris koji se iz pećnice proširi nakon 15 minuta jednostavno osvaja. Glavni sastojak Nestlé DESSERT Brownieja je Nestlé DESSERT čokolada po kojoj je dobio i ime, a koja je poznata po svojoj vrhunskoj kvaliteti, visokom udjelu kakaa te izuzetnoj topivosti. Sigurna sam da će ova poslastica u ponudi The Cookie Factoryja zasigurno oduševiti sve ljubitelje čokoladnih delicija.’, kaže Fortuna
Kako bi svim čokoljupcima osigurali da u ovoj vrhunskoj slastici uživaju i kod kuće, Nestlé DESSERT i The Cookie Factory osmislili su i koncept kolača za van – SweetBox, koji može poslužiti i kao idealan poklon za Božić.
Također su predstavili i idealnu kombinaciju za nadolazeće zimske dane – Nestlé DESSERT Brownie & NESCAFÉ Cappuccino Amaretto!
Kako ova priča ne bi ostala samo na riječima, donosimo vam recept za savršene Brownieje, a Vi pređite na djela.
RECEPT – Nestlé Dessert Brownie
[box style=”0″]
Sastojci:
160 g Nestlé Dessert Noir čokolade
160 maslaca
225 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
3 jaja
105 g višenamjenskog brašna
prstohvat soli
80 g Nestlé Dessert Noir čokolade narezane na kockice
80 g Nestlé Dessert Corse čokolade narezane na kockice
[/box]
Priprema:
Pećnicu zagrijati na 1650C.
Kalup veličine 25 x 25 cm obložiti papirom za pečenje.
160 g Nestlé Dessert Noir čokolade i maslac rastopiti na sasvim laganoj vatri te miješati pjenjačom dok se ne dobije glatka i sjajna smjesu. Ostaviti desetak minuta da se ohladi.
Jaja, šećer u prahu i vanilin šećer izraditi električnim miskerom na srednje jakoj brzini. Kada se nakon nekoliko minuta zapjeni, ručno umiješati ohlađenu čokoladnu smjesu.
Zatim dodati prosijano brašno i sol te čokoladu narezanu na kockice.
Uliti u kalup i peći 30 do 35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.
Po želji ukrasiti šećerom u prahu ili prošarati rastopljenom čokoladom.
Preporuka za dodatno zadovoljstvo: poslužiti toplo uz omiljeni sladoled.
You must be logged in to post a comment Login