Fashion report

Trend: Biser na biseru

Rihanna obožava elegantne bisere

Biser su godinama bili nepravedno zapostavljani, ali sada se ponovno vraćaju u modu. Ove sezone, sudeći po brojnim zvijezdama i modnim ikonama, zamijeniti će dijamante.

Elegantne biserne naušnice vrlo su popularne kod Kate Middleton, koja ih na svojoj australskoj turneji nije skidala i bili su sastavni dio svake kombinacije, dok su već dugi niz godina zaštitni znak Michelle Obame.

Međutim, nemojte misliti kako su biser samo za Prvu damu ili Vojvotkinju, oni su rado viđeni modni dodaci i brojnih mladih zvijezda kao što su Rihanna ili Rita Ora.

U mitologiji koja je vezana uz draga kamenja, biser ima posebno mjesto jer je u svim kulturama predmet i tvar za koju se smatra da donosi sreću, uspjeh i pozitivnu energiju.

Uz drevni Egipat je vezana legenda kako je Kleopatra spavala u postelji s biserjem, te je nosila nakit od bisera jer je blagotvorno djelovao na njenu ljepotu, te joj je popravljao raspoloženje.

Mnoge žene na svome vjenčanju nose upravo biserni nakit jer vjeruju kako će im donijeti sretan i dugotrajan brak.

Održavanje

Biserni nakit se tijekom odijevanja posljednji stavlja na tijelo, dok se prilikom svlačenja prvi skida.

Preporučljivo je biserni nakit čuvati na suhim i prozračnim mjestima, u uvjetima prigušenog svjetla i bez bespotrebnog izlaganja vlazi ili pohranjivanju u vlažnim prostorijama.

Čuvajte ga u krpenim torbicama koje su namijenjene isključivo za bisere, te ga posebno čuvajte od mogućih oštećenja u kontaktu s oštrim predmetima.

Prilikom nošenja bisernog nakita izbjegavajte ga prskati, primjerice, lakovima za kosu i parfemima, te izjegavati njegov kontakt s raznim kremama za ruke i sličnime.

Izvor: BestShop

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Darivanje

Još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita.

Trendovi

Crocs Classic Clog je najpoznatiji model koji i dalje dominira Crocs scenom, ali ove godine možete ga vidjeti u prekrasnom geometrijskom izgledu.

Zanimljivosti

HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog rođendana i postojanja na hrvatskom tržištu!

Fashion report

Od svog osnutka 2012. godine, Anita Pokrivač Design brend stekao je reputaciju kroz svoj prepoznatljiv stil i estetiku koja slavi ženstvenost, romantičnost i lakoću...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version