Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Trend: Biser na biseru

Rihanna obožava elegantne bisere

Biser su godinama bili nepravedno zapostavljani, ali sada se ponovno vraćaju u modu. Ove sezone, sudeći po brojnim zvijezdama i modnim ikonama, zamijeniti će dijamante.

Elegantne biserne naušnice vrlo su popularne kod Kate Middleton, koja ih na svojoj australskoj turneji nije skidala i bili su sastavni dio svake kombinacije, dok su već dugi niz godina zaštitni znak Michelle Obame.

The Duke And Duchess Of Cambridge Tour Australia And New Zealand - Day 17

Međutim, nemojte misliti kako su biser samo za Prvu damu ili Vojvotkinju, oni su rado viđeni modni dodaci i brojnih mladih zvijezda kao što su Rihanna ili Rita Ora.

Chanel : Outside Arrivals  - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2014-2015

U mitologiji koja je vezana uz draga kamenja, biser ima posebno mjesto jer je u svim kulturama predmet i tvar za koju se smatra da donosi sreću, uspjeh i pozitivnu energiju.

Christian Dior Cruise 2015 Show - Runway

Uz drevni Egipat je vezana legenda kako je Kleopatra spavala u postelji s biserjem, te je nosila nakit od bisera jer je blagotvorno djelovao na njenu ljepotu, te joj je popravljao raspoloženje.

EE British Academy Film Awards 2014 - Red Carpet Arrivals

Mnoge žene na svome vjenčanju nose upravo biserni nakit jer vjeruju kako će im donijeti sretan i dugotrajan brak.

Održavanje

Biserni nakit se tijekom odijevanja posljednji stavlja na tijelo, dok se prilikom svlačenja prvi skida.

Preporučljivo je biserni nakit čuvati na suhim i prozračnim mjestima, u uvjetima prigušenog svjetla i bez bespotrebnog izlaganja vlazi ili pohranjivanju u vlažnim prostorijama.

biseri

Čuvajte ga u krpenim torbicama koje su namijenjene isključivo za bisere, te ga posebno čuvajte od mogućih oštećenja u kontaktu s oštrim predmetima.

Prilikom nošenja bisernog nakita izbjegavajte ga prskati, primjerice, lakovima za kosu i parfemima, te izjegavati njegov kontakt s raznim kremama za ruke i sličnime.

Izvor: BestShop

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

A koji je bolji način za to od novog para sunčanih naočala

Fashion report

Crocs slavi novom kolekcijom, predstavljajući ikonske parove s poznatim printom Hello Kitty, prepoznatljivim nijansama lika i ekskluzivnim Jibbitz dodatcima.

Fashion report

Petit ukosnic.a iz Novog Vinodolskog  stvara, bez zadrške možemo reći, mala umjetnička djela.

Dobar posao

Situacije se mijenjaju, okviri se mijenjaju, pandemija je promijenila društvo u cjelini. Tako će, zbog svjetskih i EU regulativnih okvira, tema održivosti za deset...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.