Gastronomija

Trikovima do ukusne hrane

Tajne kulinarskih stručnjaka.
Pripremate večeru za vrlo važne goste, ali stjecajem nesretnih okolnosti hrana je ispala bezukusna? Ne brinite jer i za to postoji rješenje. Pogledajte jednostavne savjete kako ispraviti pogreške u kuhanju.

Prekuhana tjestenina – stavite je nekoliko minuta pod hladnu vodu kako bi se zaustavio proces kuhanja i kako bi se ponovo ukrutila. Zatim je podgrijte pomoću sosa od rajčice – kiselina iz sosa još više će je učvrstiti.

Ljepljivi rezanci – brzo ih osušite i ohladite. Vratite u tavu, dodajte najmanje jednu žlicu maslinovog ulja i dobro promiješajte na laganoj vatri.

Preslana juha
– dodajte malo sirove tjestenine ili jedan oguljeni krumpir. Škrob iz ovih namirnica apsorbirat će većinu soli. Nakon 15 do 20 minuta kuhanja uklonite tjesteninu ili krumpir.

Suha riba – namažite je mješavinom maslaca i limuna, a zatim posipajte sjeckanim mažuranom i drugim aromatičnim biljem. Umak će dodati vlažnost, a začini aromu.

Prekuhano povrće
– kao i tjesteninu, ohladite ga što brže u hladnoj vodi, a zatim na kratko zagrijte i poškropite limunom, limetom ili narančom prije posluživanja.

Prezrelo voće – kada je voće toliko gnjecavo da ga ne možete upotrijebiti ni za voćnu salatu, iskoristite ga za pripremu različitih voćnih napitaka poput koktela, smoothiesa, sorbeta ili pak sladoleda.



Ostatak članka pročitajte ovdje :
Mali trikovi: Vratite okus bezukusnoj hrani

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Savjeti stručnjaka

Kompulzivno prejedanje je težak, potencijalno životno ugrožavajući, ali i izlječiv poremećaj prehrane.

Budi fit

Možemo li pravilnom prehranom utjecati na starenje?

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version