Pripremate večeru za vrlo važne goste, ali stjecajem nesretnih okolnosti hrana je ispala bezukusna? Ne brinite jer i za to postoji rješenje. Pogledajte jednostavne savjete kako ispraviti pogreške u kuhanju.
Prekuhana tjestenina – stavite je nekoliko minuta pod hladnu vodu kako bi se zaustavio proces kuhanja i kako bi se ponovo ukrutila. Zatim je podgrijte pomoću sosa od rajčice – kiselina iz sosa još više će je učvrstiti.
Ljepljivi rezanci – brzo ih osušite i ohladite. Vratite u tavu, dodajte najmanje jednu žlicu maslinovog ulja i dobro promiješajte na laganoj vatri.
Preslana juha – dodajte malo sirove tjestenine ili jedan oguljeni krumpir. Škrob iz ovih namirnica apsorbirat će većinu soli. Nakon 15 do 20 minuta kuhanja uklonite tjesteninu ili krumpir.
Suha riba – namažite je mješavinom maslaca i limuna, a zatim posipajte sjeckanim mažuranom i drugim aromatičnim biljem. Umak će dodati vlažnost, a začini aromu.
Prekuhano povrće – kao i tjesteninu, ohladite ga što brže u hladnoj vodi, a zatim na kratko zagrijte i poškropite limunom, limetom ili narančom prije posluživanja.
Prezrelo voće – kada je voće toliko gnjecavo da ga ne možete upotrijebiti ni za voćnu salatu, iskoristite ga za pripremu različitih voćnih napitaka poput koktela, smoothiesa, sorbeta ili pak sladoleda.
…
Ostatak članka pročitajte ovdje :
Mali trikovi: Vratite okus bezukusnoj hrani
Prekuhana tjestenina – stavite je nekoliko minuta pod hladnu vodu kako bi se zaustavio proces kuhanja i kako bi se ponovo ukrutila. Zatim je podgrijte pomoću sosa od rajčice – kiselina iz sosa još više će je učvrstiti.
Ljepljivi rezanci – brzo ih osušite i ohladite. Vratite u tavu, dodajte najmanje jednu žlicu maslinovog ulja i dobro promiješajte na laganoj vatri.
Preslana juha – dodajte malo sirove tjestenine ili jedan oguljeni krumpir. Škrob iz ovih namirnica apsorbirat će većinu soli. Nakon 15 do 20 minuta kuhanja uklonite tjesteninu ili krumpir.
Suha riba – namažite je mješavinom maslaca i limuna, a zatim posipajte sjeckanim mažuranom i drugim aromatičnim biljem. Umak će dodati vlažnost, a začini aromu.
Prekuhano povrće – kao i tjesteninu, ohladite ga što brže u hladnoj vodi, a zatim na kratko zagrijte i poškropite limunom, limetom ili narančom prije posluživanja.
Prezrelo voće – kada je voće toliko gnjecavo da ga ne možete upotrijebiti ni za voćnu salatu, iskoristite ga za pripremu različitih voćnih napitaka poput koktela, smoothiesa, sorbeta ili pak sladoleda.
…
Ostatak članka pročitajte ovdje :
Mali trikovi: Vratite okus bezukusnoj hrani
You must be logged in to post a comment Login