Knjige i glazba

Video: Svjedoci priče Predin i Dedić

Novo izdanje albuma „Svjedoci priče“ nakon dvadeset godina.
Dallas records se odlučio, krajem travnja, ponovno izdati album koji je prvi puta ujedinio dva velika prijatelja, kantautora, umjetnika i izvođača Arsena Dedića i Zorana Predina, koje publika jednostavno obožava.

Album je originalno izašao za izdavačku kuću „Diskoton“, na vinilu, 1989. godine, a sniman je u Ljubljanskom Tivoli studiju. Osim Dedića i Predina na albumu su surađivali i Đorđe Balašević, Vlado Kreslin i još mnogi drugi.



Na slbumu „Svjedoci priče“ su veliki hitovi poput "Čekaj me" i "Naj ti poljub nariše ustnice".



Upravo taj album bio neka vrsta prekretnice, Predin je „izašao“ iz rock voda i okrenuo se šansonama, swingu i gipsy stilu.



Tijekom svih ovih godina suradnje Dedić–Predin bili smo svjedoci brojnih koncerata u Zagrebu na kojem su dva glazbenika zajedno nastupala na sceni.

Dedić je obradio i preveo na hrvatski jezik Predinovu skladbu „Čakaj me“ odnosno „Čekaj me“.



Predin je prošle godine izdao album „Inventura“ na hrvatskom jeziku, a pri prijevodu njegovih skladbi pomagao mu je, naravno, Arsen.



You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Dobar posao

Trebamo se zapitati, zašto je Einstein gotovo svakodnevno svirao violinu, zašto kirurzi tijekom operacija slušaju Mozarta, zašto je Papa Benedict svirao Bacha na klaviru,...

Duh i tijelo

Korisni savjeti kako preživjeti napete dane.

Zanimljivosti

Novi singl poznate glumice, pjevačice i favoritkinje showa "Ples sa zvijezdama".

Zanimljivosti

TP Vision predstavlja nove verzije svojih Philips Fidelio premium ANC slušalica za postavljanje preko uha i vrhunske TWS bežične ANC slušalice lansiranjem novog modela...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version