Beauty report

Za zdravu i lijepu kožu

Brojni liječnici i farmaceuti predstavili nove trendove na DERMACONU.
Brojni liječnici i farmaceuti predstavili nove trendove na DERMACONU. <br />
Poseban naglasak stručnjaci su stavili na zaštitu i zdravlje kože od sve intenzivnijih štetnih čimbenika, posebno UV zračenja, kao i na sinergiju kozmetologije s nutricionizmom – nutrikozmetiku, te psihološkim pristupom pacijentima s dermatološkim tegobama poput psihodermatologije in camouflage terapije.

Poseban gost 1. Hrvatskog kongresa kozmetologije i kozmetičke dermatologije, DERMACON-a, bio je dr Robert Weiss, predsjednik Američkog društva za dermatološku kirurgiju koji je govorio o najaktualnijim trendovima u kozmetičkoj dermatologiji. Tako su primjena lasera, botoxa, fillera sve traženiji među pacijentima i kod nas.

Injektivni filleri povećavaju volumen kože

– Pacijenti danas traže trenutne rezultate bez popratnih nuspojava, podljeva, crvenila i oteklina. Injektivni filleri povećavaju volumen kože na mjestu injektiranja (lifting i izglađivanje bora iznutra). Mogu biti dugoročni, polutrajni i kratkoročni, a najveći dio dostupnih fillera ima vijek rezultata od šest mjeseci i kraće, pa do nešto više od godinu dana. Liječnik treba odrediti najbolju vrstu ovisno o pacijentovoj dobi, tipu kože, kao i njegovim očekivanjima, pojasnio je među ostalim dr Weiss.

Na kongresu su neki od brandova iz estetike i kozmetičke dermatologije predstavili novitete. Tako je dm najavio Alverde prirodnu dekorativnu kozmetiku bez sintetičkih mirisa, bojila i konzervansa, a tvrtka Componere liniju Heliocare, ujednačenu kombinaciju kemijskih, fizičkih i fotobioloških filtera nove generacije, odnosno, jedinstveni spoj tri prirodna sastojka koji štite kožu od UVA/UVB zračenja na strukturnoj, antioksidativnoj, imunološkoj i staničnoj DNA razini. 

Dermatologe je zaintrigirala nova generacija tretmana za suhu i ispucalu kožu Korff, kao i linija Metal block za zaštitu od štetnih vanjskih utjecaja, te linija za netolerantnu kožu.

Piling "plavi anđeo" i prirodna mineralna kozmetika

Veliko zanimanje pobudile su i anatomski oblikovane natikače Alegria čiji se anatomski uložak može izvaditi kako bi se stavio individualni po mjeri. Američki izum po cijeni od 485 kuna aktivira mišiće, olakšava hod i ubrzava cirkulaciju. Oni koji se boje skalpela, mogu ga nabaviti kao kontrolirani kemijski piling zvan „plavi anđeo“ u trgovini medicinskih pomagala – Rozi step.

Tvrtka Lah predstavila je ultra lipo system koji se ubraja u neinvazivnu metodu primjene kavitacijskog efekta na tkivo. Koristi se kod problema sa celulitom, prekomjerne debljine, te limfnog i venskog zastoja. Novost iz Biokozmetike je dermatološka linija System dermatologique na bazi alfa i beta kiselina za neinvazivne zahvate poput kirurškog.

Za oko je mnogima zapela i američka prirodna mineralna kozmetika Jane Iredale, testirana za najosjetljiviju kožu sa SPF-om 20. Ne samo da osigurava blistaviji i mekši izgled kože, nego i reducira vidljivost bora i proširenih pora.

Kampanja za stvarnu ljepotu

Ovom prigodom pohvaljene su i javnozdravstvene inicijative podizanja samopouzdanja i zadovoljstva vlastitim izgledom – Dove, kampanja za stvarnu ljepotu, te dm-ova „Ti si ti si ti!“ za borbu protiv bulimije i anoreksije.

– Dove je lansiranjem Kampanje za stvarnu ljepotu još 2004. godine u New Yorku uveo pojam stvarne ljepote u svakodnevni život žena diljem svijeta, te kao takav postao prvi brand u svijetu koji se bori protiv stereotipa i predrasuda o uvriježenim standardima ljepote u društvu. Tako su različiti oblici ljepote koji uključuju i bore i pjegice, te stvarnu ljepotu iznad 45 godina prisutniji u svakodnevnom životu više no ikad, rekla je Jasmina Matiša, brand menadžer za Dove u Hrvatskoj.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen.

Beauty report

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura.

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version