Događanja

Začini ljeto festivalom

Ne želite svoje ljeto provesti izležavajući se na plažama? Evo nešto za željne malo akcije.
Jadran osim prekrasnog mora i plaža nudi i festivale na kojima se možete zabavljati uz filmove ili glazbu. No, nemojte zaboraviti niti na dalmatinske fešte na kojima se dobro zabavlja i kvalitetno jede.

Srpanj

Tabor film festival od 1. do 5. srpnja održavat će se u Zaboku.

Liburnia Jazz Festival od 3. do 5. srpnja bit će u Opatiji. Na sedam gradskih lokacija održavat će se Street Jazz. Program će počinjati u 17 sati, a završavati netom prije „velikih" koncerata na Ljetnoj pozornici.

The Garden Festival u Klubu Barbarella, Petrčani kraj Zadra od 3. do 12. srpnja. Ribarsko mjesto će postati centar glazbenog svijeta i zabave.

Histria festival
– Jose Cura i Simfonijski orkestar HRT-a u pulskoj Areni, 5. srpnja. Cijena ulaznica je od 270 do 630 kuna. U Areni će nastupiti i Elton John 8. srpnja, a cijena ulaznica je od 380 do 2200 kuna.

Super film festival od 9. do 12. srpnja u Supetru na otoku Braču. SSFF je nezavisno međunarodno festivalsko filmsko događanje i prvi filmski festival na nekom od naših otoka.

Radar festival
će se održati u Varaždinu 12. srpnja. Nastupati će Santana, Solomon Burke, Eric Burdon and The Animals, Zoran Predin i Lačni Franz, Voodoo Lizards, Tripdavon. Cijena ulaznice je 290 kuna.

Seasplash festival ove godine će se održavati u Monumenti, Pula, od 16. do 19. srpnja. Više od 60 izvođača na pet pozornice u samo četiri dana.

Ethnoambient Salona
već tradicionalno se održava u Gradini u Solinu. Nastupati će Kries, Vruja, Marija Prelas, Baka Beyond, Katalena i Ethno Croatia Orchestra. Festival se održava 17. i 18. srpnja, a cijena ulaznice je 50 do 70 kuna.

56. Pula film festival od 18. do 25. srpnja. Festival igranog filma u Puli, najstariji i najposjećeniji filmski festival u Hrvatskoj.

Motovun film festival
održati će se u istarskom gradiću Motovun od 27. do 31. srpnja. MFF u potpunosti je posvećen filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli inovativnošću, idejom, snagom svojih priča.

10. Lastovo otok glazbe festival održati će se od 29. srpnja do 1. kolovoza. Etno-rock festival Lastovo otok glazbe ugostit će Rektalni front, Atheist Rap, Elemental, Dječaci, Trio Livada, Zdenka Kovačićek Quartet, Rambo Amadeus i Cinkuše.

Kolovoz

Vukovar film festival – festival podunavskih zemalja održat će se od 26. do 30. kolovoza.

Ljeto na gradini: Tamara Obrovac Transhistria Electric na Trsatskoj gradini u Rijeci 6. kolovoza. Cijena ulaznica je 50, 80 i 100 kuna.

Viva La Pola! Održati će se u Puli u klubu Uljanik 7. i 8. kolovoza.

10. Martinska fešta u Autokampu Martinska kraj Šibenika 7. i 8. kolovoza.

Tuborg green beat festival u Klubu Papaya od 12. do 15. kolovoza u Novalji na otoku Pagu u uvali Zrće. Nastupit će Swedish house mafia, Toolroom knights, Chris Lake i mnogi drugi. Promotivna cijena ulaznice za cijeli festival je 25 eura.

Cib-art festival – vinkovački festival mladih od 21. do 23. kolovoza u Vinkovcima.

Ljeto na gradini: Rade Šerbedžija i Miroslav Tadić na Trsatska gradina u Rijeci 23. kolovoza. Cijena ulaznice je 80, 100 i 150 kuna.

iDemo Otok 2009 – festival na kojem će nastupati razni bendovi poput Đubrivo, War-Head, Eat Your Brains, Excuse for Pain, Superstition, i još mnogi. Festival će se održati 28. i 29. kolovoza na Otoku mladosti u Ludbregu. Cijene ulaznica su od 20 do 40 kuna.

Urban fest Kutina – održati će se 28. i 29. kolovoza Pod šatorom u Kutini. Prvi dan festivala nastupit će europski DJ-i, dok će drugi dan obilježiti renomirana imena regionalne urbane scene.

Možete ili ići od jednog do drugog ili odabrati one koji vas najviše zanimaju i otići samo na njih.

Ljetni festivali imaju prednost što ste preko dana na plažama, dok se navečer imate gdje dobro zabaviti.

Uživajte!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Zanimljivosti

Bez obzira jeste li solo ili u paru, Pickbox TV kanal nudi naslove za svakoga, od voljenih klasika do uzbudljivih novih priča i romantičnih...

Putovanja

Ako se pitate kojem ih je dijelu Istre povijest poklonila u najvećem broju, odgovor je Vodnjan i okolica.

Zanimljivosti

Film „Aquaman i izgubljeno kraljevstvo“ je nastavak filma „Aquaman“ iz 2018. godine.

Zanimljivosti

Film UBOGA STVORENJA (Poor Things) na nedavnoj je dodjeli osvojio čak dvije nagrade Zlatni globus®, onu najvažniju - za najbolji film u kategoriji komedija...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version