Ostalo je još malo vremena da iskoristimo sezonu rajčica, posebice sada kada su zrele, velike, pune soka i na kraju pune prijekopotrebnog kalija. U potazi za nekim novim jelom i receptom ideja je došla sasvim slučajno. Umjesto pripremljenih paprika, koje su posebno ljeti često na mom kuhinjskom stolu, pomislila sam zašto to ne promjeniti i na isti način jednostavno ne napuniti rajčice. Savršeno fino, uostalom uvjerite se sami.
Potrebno :
8 velikih rajčica
3-4 žlice maslinova ulja
2 glavice luka
2-3 režnja češnjaka
1 grančica peršina
2 grančice timijana
300 g mljevenog mesa
2 žlice koncentrirane rajčice iz tube
sol, papar
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
125 g mozzarella sira
maslac za podmazivanje
Postupak :
1 . U većoj tavi, na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckan luk i češnjak. Dodajte mljeveno meso i popržite ga često mješajući. Dodajte koncentrat rajčice, začinsko bilje, sol i papar. Pirjajte 20-tak minuta.
2 . Dok se meso pirja operite rajčice, odrežite im poklopčiće i stavite ih na stranu. Spravicom za dubljenje izdubite im meso skupljajući ga pritom zajedno sa sokom u zdjelicu. Unutrašnjost rajčica lagano posolite, a mozzarellu procijedite i narežite na manje kockice.
3 . Pećnicu zagrijte na 190 C, a veću vatrostalnu posudu namastite maslacem. Propirjano meso izmješajte sa mozzarela sirom, jajem i krušnim mrvicama, pa sve dobro izmješajte. Napunite rajčice pripremljenom mesnom smjesom i poklopite sa strane ostavljenim poklopčićima te poslažite u namašćenu vatrostalnu posudu. Prostor između rajčica napunite izdubljenim mesom i sokom rajčica.
4 . Pecite ih u zagrijanoj pećnici 30-tak minuta. Kao prilog uz ovo jelo najbolje odgovara riža.
Just Good Food
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login