Gastronomija

Zadnji čas za punjene rajčice

Nova ideja za nedjeljni ručak.
Ostalo je još malo vremena da iskoristimo sezonu rajčica, posebice sada kada su zrele, velike, pune soka i na kraju pune prijekopotrebnog kalija. U potazi za nekim novim jelom i receptom ideja je došla sasvim slučajno. Umjesto pripremljenih paprika, koje su posebno ljeti često na mom kuhinjskom stolu, pomislila sam zašto to ne promjeniti i na isti način jednostavno ne napuniti rajčice. Savršeno fino, uostalom uvjerite se sami.

Potrebno :

  • 8 velikih rajčica
  • 3-4 žlice maslinova ulja
  • 2 glavice luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 1 grančica peršina
  • 2 grančice timijana
  • 300 g mljevenog mesa
  • 2 žlice koncentrirane rajčice iz tube
  • sol, papar
  • 1 jaje
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 125 g mozzarella sira
  • maslac za podmazivanje


Postupak :

1 . U većoj tavi, na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckan luk i češnjak. Dodajte mljeveno meso i popržite ga često mješajući. Dodajte koncentrat rajčice, začinsko bilje, sol i papar. Pirjajte 20-tak minuta.

2 . Dok se meso pirja operite rajčice, odrežite im poklopčiće i stavite ih na stranu. Spravicom za dubljenje izdubite im meso skupljajući ga pritom zajedno sa sokom u zdjelicu. Unutrašnjost rajčica lagano posolite, a mozzarellu procijedite i narežite na manje kockice.

3 . Pećnicu zagrijte na 190 C, a veću vatrostalnu posudu namastite maslacem. Propirjano meso izmješajte sa mozzarela sirom, jajem i krušnim mrvicama, pa sve dobro izmješajte. Napunite rajčice pripremljenom mesnom smjesom i poklopite sa strane ostavljenim poklopčićima te poslažite u namašćenu vatrostalnu posudu. Prostor između rajčica napunite izdubljenim mesom i sokom rajčica.

4 . Pecite ih u zagrijanoj pećnici 30-tak minuta. Kao prilog uz ovo jelo najbolje odgovara riža.

Just Good Food


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Gastronomija

Plant-based prehrana sve je popularnija i u Hrvatskoj, no mnogima je ona još uvijek nepoznanica i zvuči pomalo – ograničavajuće.

Gastronomija

Ono što je nekad bila hrana „za u polje“, danas su to naši najdraži recepti. Tajna je u tradiciji, jednostavnosti i načinu posluživanje.

Gastronomija

Recept za super ukusan desert koji se ne peče i idealan je za početnike.

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version