Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Zadnji čas za punjene rajčice

Nova ideja za nedjeljni ručak.

Ostalo je još malo vremena da iskoristimo sezonu rajčica, posebice sada kada su zrele, velike, pune soka i na kraju pune prijekopotrebnog kalija. U potazi za nekim novim jelom i receptom ideja je došla sasvim slučajno. Umjesto pripremljenih paprika, koje su posebno ljeti često na mom kuhinjskom stolu, pomislila sam zašto to ne promjeniti i na isti način jednostavno ne napuniti rajčice. Savršeno fino, uostalom uvjerite se sami.

Potrebno :

  • 8 velikih rajčica
  • 3-4 žlice maslinova ulja
  • 2 glavice luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 1 grančica peršina
  • 2 grančice timijana
  • 300 g mljevenog mesa
  • 2 žlice koncentrirane rajčice iz tube
  • sol, papar
  • 1 jaje
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 125 g mozzarella sira
  • maslac za podmazivanje


Postupak :

1 . U većoj tavi, na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckan luk i češnjak. Dodajte mljeveno meso i popržite ga često mješajući. Dodajte koncentrat rajčice, začinsko bilje, sol i papar. Pirjajte 20-tak minuta.

2 . Dok se meso pirja operite rajčice, odrežite im poklopčiće i stavite ih na stranu. Spravicom za dubljenje izdubite im meso skupljajući ga pritom zajedno sa sokom u zdjelicu. Unutrašnjost rajčica lagano posolite, a mozzarellu procijedite i narežite na manje kockice.

3 . Pećnicu zagrijte na 190 C, a veću vatrostalnu posudu namastite maslacem. Propirjano meso izmješajte sa mozzarela sirom, jajem i krušnim mrvicama, pa sve dobro izmješajte. Napunite rajčice pripremljenom mesnom smjesom i poklopite sa strane ostavljenim poklopčićima te poslažite u namašćenu vatrostalnu posudu. Prostor između rajčica napunite izdubljenim mesom i sokom rajčica.

4 . Pecite ih u zagrijanoj pećnici 30-tak minuta. Kao prilog uz ovo jelo najbolje odgovara riža.

Just Good Food


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Gastronomija

Plant-based prehrana sve je popularnija i u Hrvatskoj, no mnogima je ona još uvijek nepoznanica i zvuči pomalo – ograničavajuće.

Gastronomija

Ono što je nekad bila hrana „za u polje“, danas su to naši najdraži recepti. Tajna je u tradiciji, jednostavnosti i načinu posluživanje.

Gastronomija

Recept za super ukusan desert koji se ne peče i idealan je za početnike.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.