Budi fit

Zaštiti se…

Humanitarni projekt dm-a koji ukazuje na opasnosti ponašanja na suncu
Na pozornici kazališta Komedija, dm je predstavio edukativno humanitarni projekt "Zaštiti se… i neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu". Vrijedan projekt kojemu je cilj osvijestiti širu javnost, prvenstveno roditelje i odgojitelje, o opasnostima nepromišljenog ponašanja na suncu i educirati o pravilnim načinima zaštite od UV zraka podržalo je Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Prema podacima Svjetske Zdravstvene Organizacije (WHO) dva do tri milijuna ljudi godišnje oboli od nekog oblika zloćudnog tumora kože, od čega čak 160.000 od gotovo najzloćudnijeg među njima – malignog melanoma od kojeg godišnje umre 41 000 oboljelih. Prema podacima Registra za rak Republike Hrvatske od 1968. do 1995. godine, učestalost malignog melanoma povećala se za 309%, a smrtnost za 310%. U Hrvatskoj je 2007. dijagnosticirano oko 600 novih slučajeva melanoma.

"Izuzetno je važno odgovorno se ponašati na suncu tijekom cijele godine što većina građana zaboravi kada borave na otvorenom u proljeće ili zimi u planinama. Vjerujem da su upravo projekti poput dm-ovog, pravilan način da to promijenimo“, naglasila je autorica edukativnih materijala dm-ovog projekta, prof. dr.sc. Mirna Šitum, predsjednica Hrvatskog dermatovenerološkog društva i voditeljica referentnog centra za melanom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske.

U želji da potakne što veći broj građana na odgovorno ponašanje na suncu, dm je uz stručnu podršku partnera projekta, Hrvatskog Dermatovenerološkog Društva i Referentnog Centra za Melanom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske, tijekom slijedeća dva mjeseca pripremio edukativne brošure, stručne savjete o odgovornom ponašanju na suncu i preventivnom ponašanju, ali i mogućnost da u dm-ovim prodavaonicama za samo 25 bodova na kartici Svijeta prednosti kupci ostvare popust od 25 posto na bilo koji proizvod za sunčanje.

Zamijenjene bodove kupaca dm će donirati vrtićima u obliku paketa proizvoda za zaštitu od sunca. Točnije, kako bi prvenstveno potakli roditelje i odgojitelje da pametno zaštite djecu od sunca jer je njihova koža najosjetljivija, dm će u sklopu ovog projekta SVIM vrtićima u Hrvatskoj pokloniti paket proizvoda za zaštitu od sunca, ali i edukativne brošure za djecu i roditelje čiji je autor upravo profesorica Šitum.

"Kao veliki prijatelj kulture, dm je prepoznao mjuzikl "Jalta, Jalta" u ulozi glavnog promotora ovog društveno odgovornog projekta. Glavni glumci mjuzikla za tu su prigodu snimili novu verziju popularne pjesme "Neka cijeli ovaj svijet“ koja i dalje budi nevjerojatnu emociju, a zbog koje će vjerujemo našu poruku o važnosti zaštite od sunca , uskoro čuti cijela Hrvatska!“, naglasila je Marinka Akrap, članica uprave dm-a.

Projektom "Zaštiti se…i neka cijeli ovaj svijet još sja u suncu!“ dm nastavlja izvrsnu suradnju s Kazalištem Komedija.

Nakon što su zagrebačkoj publici vratili najpoznatiji hrvatski mjuzikl "Jalta, Jalta" na kazališne daske, u sklopu ljetne turneje po hrvatskim gradovima glumci Jalta, Jalte pridružili su se dm-u u širenju edukativne poruke projekta: Neka cijeli ovaj svijet sja u suncu…ali naravno uz pravilnu zaštitu kože!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Darivanje

Izgradite povjerenje, postavite zdrave granice i povežite se sa svojim djetetom

Darivanje

Ususret Majčinu danu na naše tržište stiže nova domaća slikovnica posvećena upravo – majčinoj ljubavi.

Zanimljivosti

Hrabra majka hrvatskoj javnosti poznate djevojčice Lave i sina Ozrena, NLP trenerica i supruga, Petra Petrušić gošća je ovotjedne epizode podcasta „Mame kod Lane“...

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version