Obitelj

Žene žele ženstvene muškarce

Privlačne su izražene jagodice, velike oči, pune usne i lijep nos.
Iako postoje predrasude o tome kako žene ne mogu odoljeti "zločestom" macho muškarcu, čini se kako ipak naginju "nježnijem" izgledu. Naime, ono što se vrednuje na ženskom licu, žene vole vidjeti i kod svog muškarca, tvrdi najnovije istraživanje.

Tako, ukoliko izgledate kao Zac Efron, David Beckham, Orlando Bloom, Jude Law ili Leonardo DiCaprio, imate sve predispozicije za uspjeh, tvrde znanstvenici.



Oni su ženama pokazali fotografije više od 1.000 muškaraca kojima su prepravili oblik lica da budu muževniji ili ženstveniji.

"Pojam privlačnog je mnogo kompliciraniji nego što smo mislili", izjavili su autori istraživanja, psiholozi Christopher Said i Alexander Todorov za znanstveni časopis "Psychological Science".



Zaključak je da dame daju prednost "ženskastoj" ljepoti jačeg spola: izražene jagodice, velike oči, pune usne i lijep nos. Iste karakteristike su i muškarci izdvojili kao najintrigantnije kod potencijalnih partnerica.

Javno.hr

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Uz sve tabue i zablude koje okružuju žensko intimno zdravlje i daju krivu perspektivu u kritičkim raspravama, teško je odvojiti istinu od mitova.

Zanimljivosti

Manje od dvadeset dana dijeli nas od Makarska Opena hosted by Valamar pa je direktor turnira Feliks Lukas u Business Clubu 5 u Zagrebu...

Zanimljivosti

Konferenciju su otvorile inspirativne priče pet mama poduzetnica koje su uz djecu gradile svoj biznis.

Drama Queen

Moja 'slobodna žena' ne očekuje spasitelja jer je sama svoj vitez, spremna za borbu i trijumf nad svakim izazovom koji joj život baci pod...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version