Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
njega kose
njega kose

Beauty report

10 jednostavnih načina da tanka kosa dobije volumen

Ako imate prirodno tanku kosu, postići željeni volumen – i što je najvažnije – zadržati ga- nije baš tako lako, ali je, ipak, moguće.

Ako imate prirodno tanku kosu, postići željeni volumen – i što je najvažnije – zadržati ga- nije baš tako lako, ali je, ipak, moguće.

Pripremili smo za vas nekoliko savjeta koji će pomoći da frizuru učinite bujnijom i uvijek izgledate neodoljivo:

Poigravajte se dužinom kose

Mnogi stilisti kažu da optimalna dužina kose ne treba biti duža od ispod ramena. Kratka kosa se lakše namješta i uvijek birajte volumen, ne dužinu.

Napravite frizuru s više slojeva

Jedna od frizura koja pomaže prividu volumena je ona s neravnim pramenovima. Dobra – lijepo stoji svakom obliku lica ili tipu kose.

Dodajte malo boje

Možete naglasiti kosu jednom bojom u više nijansi.

Perite kosu na pravi način

Čak i obično pranje kose može utjecati na volumen. Bitno je da se pridržavate nekih osnovnih pravila. Prvo nanesite šampon na korijen kose i utrljajte ga, a ostatak šampona samo iskoristite za ostali dio kose. Ne trljajte vrhove, dovoljno su suhi osobito nako sunca i mora.

Kada stavljate regenerator za kosu obavezno ga stavite po dužini, ne i na korijen. To će samo umastiti kosu. Redovnim pranjem kose regulirat ćete cirkulaciju i riješit ćete se mrtvih stanica. Ne perite je svaki dan, jer ćete joj oštetiti zaštitni sloj, od čega će biti slabija.

Volumen na korijenu

Postoji mnogo načina kako postići volumen. Uvijaču, četke , tapiranja, pegle… Ako nemate ništa od navedenog, pokušajte da iskoristite običnu špangicu za kosu. Samo ih stavite na vlažnu kosu dok se ona ne osuši. Vaš korijen će biti blago podignut i nećete dobiti neprirodan izgled volumena.

Ne preterujte s preparatima za oblikovanje kose

Prevelika količina pjene za kosu ili drugih preparata može učiniti kosu težom i zbog toga nećete moći dobiti željeni izgled. Na kratku kosu je dovoljno nanijeti pjenu veličine oraha, a za dugu kosu veličine teniske loptice..

Primijenite princip „kreativnog kaosa“

Glatka i pažljivop očešljana kosa ponekad izgleda previše ravno i tanko. Malo kaosa može biti vaš najbolji prijatelj kada ste u potrazi za volumenom.

Koristite šampon za suho pranje

Šampon za suho pranje je spas  za sve one koji nemaju vremena često prati kosu i uređivati je. Uklanjanje prljavštine s korijena može pomoći u postizanju volumena. Isti efekt se može postići uz pomoć dječjeg pudera.

Sušite kosu odozdo

Jednostavno okrenite glavu i usmjerite topli zrak od korijena do vrhova. Alternativno, jednostavno podignite gornji dio kose i osušite je u vertikalnom položaju.

Napravite razdeljak sa strane

Umjesto klasičnog razdjeljka na sredini, napravite neku promjenu. Imate dosta izbora: cik-cak, sa strane ili čak više toga odjednom. Ovaj jednostavan trik može dati volumen vašoj kosi.

 

izvor: uspesnazena.com

Više

Savjeti i preporuke

Pod okriljem L'Oréal Professionnela nastali su Salon Expert saloni, koji s brandom dijele viziju, potrebu za stalnim usavršavanjem i težnju za postizanjem najboljih rezultata te...

Savjeti i preporuke

Klorane, vodeći europski ljekarnički brend za njegu kose poznat po posvećenosti očuvanju okoliša te botaničkom naslijeđu predstavlja novu liniju proizvoda s organskim Tamanu i...

Beauty report

Već dobro poznato mjesto koje je ujedno i raj za kosu, ali i kožu i nokte, poznato po svom holističkom pristupu – Kalmar Hair...

Zanimljivosti

Hairstyle News, najutjecajniji festival u svijetu frizerstva u Hrvatskoj i regiji, nakon dvogodišnje pauze, vraća se svojoj vjernoj publici u još veličanstvenijem ruhu

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.