Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
spavaća soba
spavaća soba

Moj dom

10 nezaobilaznih predmeta za vašu savršenu spavaću sobu

Pogledajte što svjetski dizajneri preporučuju kao osnovne elemente udobne i moderne spavaće sobe koja će vam osigurati miran i okrepljujući san.

Neutralne boje su u trendu, a jarki i egzotični akcenti preporučuju se svima koji žele ubrzati svoju energiju… No, važnije je od same psihologije boja testirati što vama odgovara pri uređenja interijera i koji su to detalji čije je djelovanje u prostoru već oprobano.

1. Prostirka pored kreveta

Ništa nije neugodnije od ustajanja pri kojem morate toplim, bosim stopalima dodirnuti tvrd, leden pod. Priuštite sebi vrhunski doživljaj svakog jutra. Opremite spavaću sobu mekom, ugodnom prostirkom. Neka to bude mali, vuneni tepih, plišani tanki jastučić, pa čak i krzno ako vi tako volite! Savršenu spavaću sobu gledajte kao carstvo udobnosti, a ne slika iz časopisa na kojoj se ne smije naći ni trag kiča.

2. Tema

Budite i vi dijete, nemojte bježati od dekorativne teme koju zamišljate u svojoj sobi. Možda je to odmor na moru, ležanje na livadi, u šumi… Čak i modna priča je odlična ideja ako je stil vaša opsesija.

pexels-photo-271655
3. Odgovarajući broj jastuka

Naravno, nemojte doći dotle da treba iskopavati krevet pod jastucima svake večeri, ali pobrinite se da imate odgovarajući broj varijanti. Zamislite kutak za čitanje, za meditiranje, pa čak i za doručak u krevetu, ako je to vaš omiljeni doživljaj vikenda…

4. Mjesto za sjedenje (koje nije krevet)

Ovo je pravilo osobito važno ako spavaću sobu koristi par – ne remetite san partnera dok vi čitate, slušate muziku… Također, psiholozi kažu da se u krevetu nipošto ne treba raspravljati, pa je mali dvosjed ili garnitura s dvije fotelje apsolutno neophodna za zdrav partnerski život…

savršenu spavaću sobu
5. Eliminacija svih tehničkih uređaja

Savršenu spavaću sobu ćete imati i bez elektronike! Osim ako nije riječ o elektro-motoru za spuštanje roletni…

Spavaća soba je namijenjena za spavanje tako da su televizor, smartphone i tablet apsolutno neprimjereni predmeti za ovaj prostor. Plavi ekran, dokazala su istraživanja, remeti san.

6. Zbirka predmeta koje volite

Ako imate mjesta, postavite u svoju spavaću sobu čitavu policu s detaljima koji vas podsjećaju na sretna putovanja, uzbudljive godišnje odmore… Ako vam je to previše, bar jedan kut sobe posvetite buketu, portretu, medvjediću koji će vam izmamiti osmjeh na licu.

7. Noćni ormarić

Obavezan element na svim fotografijama časopisa posvećenim uređenju interijera, ne mora biti dotjeran “kao pod konac” ali treba da biti dovoljno veliki da se na njega i u njega smesti sve ono što je vama neophodno za odlazak na počinak i za buđenje.

savršenu spavaću sobu
8. Vrhunski madrac

Sve ono što smo nabrojali ne bi bilo dovoljno za savršenu spavaću sobu ako vas pri odlasku na počinak ne očekuje najudobniji mogući madrac.

9. Fotografije

Koliko god da uživate u zbirkama obiteljskih portreta, psiholozi savjetuju da ih ipak ostavite u drugim prostorijama u stanu a da spavaća soba ostane oslobođena dodatnih emotivnih naboja. Za dekoraciju radije upotrijebite fotografije pejzaža, mrtve prirode, umirujuće i prijatne teme.

10. Malo drame

Čak i u najveselijim, pastelnim spavaćim sobama punim nježnosti dobro je imati bar jedan detalj u dramatičnoj noti: neka to bude atraktivan luster, predimenzionirano uzglavlje, egzotična lampa…

Savršenu spavaću sobu ćete imati ako ne pretjerujte. Zadržite se isključivo na jednom do dva detalja u tom stilu.

Izvor: lovesensa.rs

Ne propustite

Moj dom

Bojama, zastorima i plahtama obogatite svoj intimni raj...

Moj dom

Donosimo vam 10 ideja kako opremiti male kupaonice. Neka vam ogledalo postane glavna zvijezda!

Moj dom

Institut za boje Pantone proglasio je „Peach Fuzz” bojom 2024. godine. Riječ je o nježnoj i mirnoj nijansi boje pijeska ili bež boje s...

Moj dom

Čiste, glatke linije, neutralne kombinacije boja, svijetli prostori i prirodni elementi karakteristike su Japandi stila.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.