Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

10 stvari koje ove žene rade drugačije i zbog toga su sretnije

Što to točno one rade drugačije od nas i zašto su se istraživanja pokazuju da su sretnije?

Brojna istraživanja potvrđuju kako su indeksi sreće kod žena među najvećima na svijetu upravo u skandinavskim zemljama. Što to točno one rade drugačije od nas i zašto istraživanja pokazuju da su sretnije?

Dobro razmislite!

Inicijativa

Čuli ste tu riječ. Često preuzimaju inicijativu na ljubavnom planu, ne čekaju da muškarac napravi prvi korak. Isto tako je i sa stvarima vezanima uz posao.

Bilo da traže povišicu ili da prve pošalju poruku dečku/muškarcu koji im se sviđa, ne boje se preuzeti inicijativu.

Nisu tipične domaćice

Kućni poslovi u Skandinaviji ravnopravno su raspoređeni, što uključuje i sudjelovanje u odgoju. Zakoni u Skandinaviji garantiraju očevima 90 dana porodiljskog dopusta. Švedska je još prije 20 godina započela s uvođenjem jednakih prava za očeve i majke u korištenju roditeljskog dopusta, kako bi oboje što lakše pomirili profesionalni i privatni život.

Uživaju

Skandinavke se ne opterećuju starenjem i godinama. Svako desetljeće ima neko svoje veselje. Godine nose s ponosom i to je jedan od razloga zbog kojih su indeksi sreće među ženama posebno visoki u kasnijoj životnoj dobi u Skandinaviji.

Trend? Što je to?

Iako troše dosta novca na odjeću i modne dodatke, to nije zbog toga što bjesomučno prate trendove. One kupuju najkvalitetnije materijale. I komade koji su klasični i neovisni o trendovima.

Ne kuhaju

Bolje rečeno, ne provode previše vremena u kuhinji. Kompleksne obroke mijenjaju – sendvičima! Matpakke je tipično norveška tradicija u kojoj se sendvič za ručak sprema u foliju od voska, a jako često će se jesti sendvič i za doručak dok je večera rezervirana za lagana jela od krumpira i lososa.

Nema dramatiziranja

Kod njih nema drama i u svakoj situaciji pokušavaju iznaći racionalan odgovor čime se izbjegavaju brojni konflikti.

U skladu s vremenom

Vremenska prognoza se sluša i vrijeme je važnije od trendova. Ako pada kiša, žene u Skandinaviji će nositi kabanice i neće se zamarati.

Ne vježbaju zbog izgleda

Vježbanje je užitak pa se vrlo često upuštaju u aktivnosti koje ih zabavljaju. One neće ići u teretanu samo da bi izgledale dobro već će radije otići u šetnju, planinariti ili se baviti nekom drugom aktivnošću koja ih ispunjava.

Nose minimalistički nakit

Nakit koji one svakodnevno nose uglavnom je jednostavan i klasičan.

Ne ulaze u brak zbog pritiska društva

Žene u Skandinaviji cijene svoju slobodu i u brak ulaze onda kada žele i kada su spremne. Nikakvi pritisci u tome ne pomažu i mnoge biraju “sambo” život. To je termin koji označava život i dugu vezu s partnerom koja se nikad ne završi udajom.

Izvor: BIZLife

Više

Duh i tijelo

Motivirali vas posao koji radite da svako jutro ustanete iz kreveta bez grča u želucu ili pomisli da i prije početka radnog vremena čekate...

Duh i tijelo

Otkrivamo vam tajnu sretnih ljudi i načine kako obogatiti svoj životni put ovom pozitivnom emocijom.

Duh i tijelo

Vrijeme koje dobijemo u životu vrlo je dragocjeno i treba ga iskoristiti na najbolji mogući način, ali prvo si trebamo priznati 'prave istine' o...

Život u dvoje

Kategorija samaca obuhvaća ljude koji su razvedeni, obudovjeli ili pak nikada nisu ni bili u braku ili analognoj vezi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.