Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

100 pripovijedaka o izuzetnim ženama

Priče za laku noć za mlade buntovnice maštovite su i inspirativne pripovijetke, napisane u stilu bajki, o 100 hrabrih žena – buntovnica – koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet.

Nakladnička kuća Znanje s ponosom vam predstavlja svjetski izdavački fenomen u hrvatskom prijevodu, knjigu talijanskih autorica Elene Favilli i Francesce Cavallo  i projekta Timbuktu Labs.

Namjera ove posve originalne zbirke priča za laku noć je da nadahne djevojčice (kao i njihove majke, tete, rođakinje) da sanjaju velike snove, potakne im samopouzdanje te im ulije snagu da razviju svoje osobne talente i tako oblikuju svijet u kojem žive.

Priče za laku noć za mlade buntovnice maštovite su i inspirativne pripovijetke, napisane u stilu bajki, o 100 hrabrih žena – buntovnica – koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet. One su slikarice, znanstvenice, aktivistice, plesačice, astronautkinje, glazbenice, boksačice, spisateljice, političarke… iz svih krajeva svijeta. Svakoj je posvećena cijela stranica i portret koji savršeno odražava duh prikazane junakinje. Život mnogih od njih nije bio bajka, ali su svojom predanošću i hrabrošću savladale sve izazove i pokazale da ne postoje snovi koji se ne mogu ostvariti. Ovu raskošnu knjigu ilustriralo je čak 60 umjetnica iz svih krajeva svijeta, što je čini potpuno jedinstvenim projektom za djecu i mlade.

IMG_20171029_084304

Elena Favilli nagrađivana je novinarka i medijska poduzetnica. Radila je za časopise Colors i McSweeney’s, talijansku javnu televiziju RAI, mrežne dnevne novine Il Post i dnevne novine La Repubblica, te vodila digitalnu redakciju na obje strane Atlantika. Magistrirala je semiotiku na Sveučilištu u Bologni i studirala digitalno novinarstvo na kalifornijskom Sveučilištu Berkeley. God.  2011. (s Francescom Cavallo) osmislila je Timbuktu Magazine — prvi iPad dječji časopis. Osnivačica je i glavna izvršna direktorica Timbuktu Labsa.

Francesca Cavallo spisateljica je i nagrađivana kazališna redateljica. Njezine predstave uprizorene su u kazalištima diljem Europe. Kao strastvena društvena inovatorica Francesca je osnovala Sferracavalli („Potkovice“) —Međunarodni festival održive mašte koji se održava u Južnoj Italiji. God. 2011. zajedno s Elenom Favilli osnovala je Timbuktu Labs gdje radi na mjestu kreativne direktorice. Priče za laku noć za mlade buntovnice njezina je sedma knjiga za djecu.

IMG_20171029_084336

Elena i Francesca su 2013. godine izabrane među Top 10 talijanskih inovatora.

„Mnoge od ovih priča u kojima su glavni likovi špijunke, gusarice, astronautkinje, aktivistice, znanstvenice, spisateljice, sportske zvijezde i još puno njih, vrlo su uzbudljive i nadasve poticajne.“ Guardian

„Naraštajima su priče za laku noć roditeljima služile da pridobiju djecu u postelju i uspavaju ih. Ova će fascinantna zbirka priča najvjerojatnije imati suprotan učinak – pa ipak je mame i tate hrle kupiti… Suvremene i u osnovi feminističke, ovo pripovijetke za laku noć napisane u stilu bajki toliko su inspirativne da ih s oduševljenjem čitaju i odrasli.“ i newspaper

„Profinjene, šarene… i ispričane na očaravajući način.“ Sunday Times

„Ova revolucionarna knjiga Priče za laku noć za mlade buntovnice nastoji srušiti spolne stereotipe i potaknuti djevojke da si postave visoke ciljeve u pogledu zvanja i zanimanja.“ Daily Mail

IMG_20171029_084316

„Feministička knjiga priča za laku noć za koju poželite da ste uz nju odrastali.“ Stylist

„Iznimne junakinje ove knjige iz različitih su vremena i krajeva svijeta, ali svima je zajedničko da su oblikovale naše društvo i time zavrijedile da se o njima napiše priča koja će inspirirati neke buduće stvarne junakinje.“ Guardian

Knjiga  Priče za laku noć za mlade buntovnice u prijevodu Morane Šimat  dostupna je u knjižarama Znanja i na web shopu po cijeni od 119,00 kn (LINK).

[box style=”0″]

Ususret novom Interliberu, u suradnji sa Znanjem, dijelimo jednu knjigu! Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #buntovnica

Prijave primamo do 5. studenog, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Marija Blajić!

[/box]

Više

She Book Club

Iz Znanja javljaju kako će promjenom formata atraktivni naslovi ove popularne biblioteke postati pregledniji i, u duhu svog imena, dostupni svim čitateljima.

She Book Club

Uhvaćena u mrežu prijevare i ljubomore, Jessica mora upregnuti sve svoje intelektualne snage kako bi nadjačala inteligentnog i vještog protivnika.

Seks

Ako volite učiti nove stvari ili rješavati kvizove, imamo nešto posebno za vas jer se 4. siječnja obilježava Trivia Day.

She Book Club

U skladu s poznatom izrekom „Knjiga je najljepši poklon“, nakladnička kuća Znanje daruje vam tri književna klasika koja valja imati u kućnoj biblioteci.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.