Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

100 pripovijedaka o izuzetnim ženama

Priče za laku noć za mlade buntovnice maštovite su i inspirativne pripovijetke, napisane u stilu bajki, o 100 hrabrih žena – buntovnica – koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet.

Nakladnička kuća Znanje s ponosom vam predstavlja svjetski izdavački fenomen u hrvatskom prijevodu, knjigu talijanskih autorica Elene Favilli i Francesce Cavallo  i projekta Timbuktu Labs.

Namjera ove posve originalne zbirke priča za laku noć je da nadahne djevojčice (kao i njihove majke, tete, rođakinje) da sanjaju velike snove, potakne im samopouzdanje te im ulije snagu da razviju svoje osobne talente i tako oblikuju svijet u kojem žive.

Priče za laku noć za mlade buntovnice maštovite su i inspirativne pripovijetke, napisane u stilu bajki, o 100 hrabrih žena – buntovnica – koje su svojim životima, sudbinama i postignućima promijenile tijek povijesti i nadahnule svijet. One su slikarice, znanstvenice, aktivistice, plesačice, astronautkinje, glazbenice, boksačice, spisateljice, političarke… iz svih krajeva svijeta. Svakoj je posvećena cijela stranica i portret koji savršeno odražava duh prikazane junakinje. Život mnogih od njih nije bio bajka, ali su svojom predanošću i hrabrošću savladale sve izazove i pokazale da ne postoje snovi koji se ne mogu ostvariti. Ovu raskošnu knjigu ilustriralo je čak 60 umjetnica iz svih krajeva svijeta, što je čini potpuno jedinstvenim projektom za djecu i mlade.

IMG_20171029_084304

Elena Favilli nagrađivana je novinarka i medijska poduzetnica. Radila je za časopise Colors i McSweeney’s, talijansku javnu televiziju RAI, mrežne dnevne novine Il Post i dnevne novine La Repubblica, te vodila digitalnu redakciju na obje strane Atlantika. Magistrirala je semiotiku na Sveučilištu u Bologni i studirala digitalno novinarstvo na kalifornijskom Sveučilištu Berkeley. God.  2011. (s Francescom Cavallo) osmislila je Timbuktu Magazine — prvi iPad dječji časopis. Osnivačica je i glavna izvršna direktorica Timbuktu Labsa.

Francesca Cavallo spisateljica je i nagrađivana kazališna redateljica. Njezine predstave uprizorene su u kazalištima diljem Europe. Kao strastvena društvena inovatorica Francesca je osnovala Sferracavalli („Potkovice“) —Međunarodni festival održive mašte koji se održava u Južnoj Italiji. God. 2011. zajedno s Elenom Favilli osnovala je Timbuktu Labs gdje radi na mjestu kreativne direktorice. Priče za laku noć za mlade buntovnice njezina je sedma knjiga za djecu.

IMG_20171029_084336

Elena i Francesca su 2013. godine izabrane među Top 10 talijanskih inovatora.

„Mnoge od ovih priča u kojima su glavni likovi špijunke, gusarice, astronautkinje, aktivistice, znanstvenice, spisateljice, sportske zvijezde i još puno njih, vrlo su uzbudljive i nadasve poticajne.“ Guardian

„Naraštajima su priče za laku noć roditeljima služile da pridobiju djecu u postelju i uspavaju ih. Ova će fascinantna zbirka priča najvjerojatnije imati suprotan učinak – pa ipak je mame i tate hrle kupiti… Suvremene i u osnovi feminističke, ovo pripovijetke za laku noć napisane u stilu bajki toliko su inspirativne da ih s oduševljenjem čitaju i odrasli.“ i newspaper

„Profinjene, šarene… i ispričane na očaravajući način.“ Sunday Times

„Ova revolucionarna knjiga Priče za laku noć za mlade buntovnice nastoji srušiti spolne stereotipe i potaknuti djevojke da si postave visoke ciljeve u pogledu zvanja i zanimanja.“ Daily Mail

IMG_20171029_084316

„Feministička knjiga priča za laku noć za koju poželite da ste uz nju odrastali.“ Stylist

„Iznimne junakinje ove knjige iz različitih su vremena i krajeva svijeta, ali svima je zajedničko da su oblikovale naše društvo i time zavrijedile da se o njima napiše priča koja će inspirirati neke buduće stvarne junakinje.“ Guardian

Knjiga  Priče za laku noć za mlade buntovnice u prijevodu Morane Šimat  dostupna je u knjižarama Znanja i na web shopu po cijeni od 119,00 kn (LINK).

[box style=”0″]

Ususret novom Interliberu, u suradnji sa Znanjem, dijelimo jednu knjigu! Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #buntovnica

Prijave primamo do 5. studenog, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Marija Blajić!

[/box]

Više

Darivanje

Prava poslastica za ljubitelje fantastičnih bića, čudesnih želja i snažnih čarobnjaka!

She Book Club

Iz Znanja javljaju kako će promjenom formata atraktivni naslovi ove popularne biblioteke postati pregledniji i, u duhu svog imena, dostupni svim čitateljima.

She Book Club

Uhvaćena u mrežu prijevare i ljubomore, Jessica mora upregnuti sve svoje intelektualne snage kako bi nadjačala inteligentnog i vještog protivnika.

Seks

Ako volite učiti nove stvari ili rješavati kvizove, imamo nešto posebno za vas jer se 4. siječnja obilježava Trivia Day.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.