Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

12 ključnih lekcija osobnog razvoja

Bruno Šimleša (1979), jedan od naših najpoznatijih pisaca, ove godine obilježava 18 godina spisateljske karijere!

Bruno Šimleša (1979), jedan od naših najpoznatijih pisaca, ove godine obilježava 18 godina spisateljske karijere! Punoljetnost je odlučio proslaviti promocijama i predavanjima po Hrvatskoj i regiji. Potražite ga u Zagrebu u Knjižnici B. Ogrizovića 29. studenoga!

Za razliku od tolikih knjiga samopomoći koje se usredotočuju na sve što morate promijeniti u sebi, sve što je pogrešno u vama ili s vama, ova knjiga slavi i ono izvrsno u vama. Jer upravo tako započinje proces razvijanja ljubavi prema sebi.

Ali naravno, to je tek početak duhovnog putovanja jer u knjizi možete pronaći i odgovore na pitanja:

  • Kako razviti ljubav prema sebi, a da ne postanete egoistični i narcisoidni?
  • Kako pozitivno misliti, ali bez ružičastih naočala?
  • Kako se riješiti strahova i pomiriti se s prošlošću?
  • Kako pronaći mir s roditeljima, neovisno o tome što vam nisu dali ono za čim ste žudjeli?
  • Kako razviti svoju intuiciju?
  • Što se događa s nama kad umremo?

Ovo su samo neka od pitanja na koje Bruno daje odgovore u knjizi nastaloj kao transkript njegova tečaja. Posebnu čar knjige čini interaktivnost jer su polaznici s pitanjima i komentarima usmjeravali potragu za ključnim životnim odgovorima.

Pokušavajući naći ravnotežu između znanosti i duhovnosti, duhovnog i materijalnog, praktičnih savjeta i apstraktnih ideja o našoj duhovnoj prirodi, knjiga je doista napredna abeceda osobnog razvoja.

Knjiga sadrži i meditacije te konkretne alate koji pomažu sve te ideje provesti u djelo. Često znamo što bismo trebali napraviti ili htjeli osjećati, ali ne znamo kako to ostvariti. Zato Brunina knjiga daje odgovore kako to ostvariti u praksi.

„Uzbuđena sam i sretna da baš ova Brunina knjiga kojom nas zove na buđenje vlastite ljubavnosti izlazi u Biblioteci Čitaj knjigu. On kaže „Ja mogu, a ovako ćete moći i vi!“  Rad na vlastitoj sreći nije sebičan cilj. Upamtite: nitko vas ne može natjerati da se osjećate manje vrijednima ako sami to ne dopustite. Uvjerena sam da je zdrava slika o sebi kamen temeljac na kojem jedino možemo graditi svoj uspjeh. Ne zaboravite da svatko od nas ima trenutke u kojima sumnja u sebe. Ako vam se to dogodi, vratite udarac. Ne dozvolite da neugodni osjećaji prožimaju vaše misli i djela. Umjesto toga svoj um punite dobrim, čistim i snažnim mislima – dobrim knjigama, govorima, seminarima i ljubaznim prijateljima koji vam pružaju podršku. Vjera i strah ne mogu stanovati na istoj adresi. Budite ono što jeste – ali svoja najbolja verzija”, kaže Alis Marić, urednica knjige.

Bruno Šimleša (1979.) autor je knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti. Objavio je devet knjiga, a Ljubavologija i Škola života jedne su od najprodavanijih knjiga na ovim područjima. Njegovi su naslovi objavljeni i u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Albaniji, a ukupno je prodano više od 150.000 primjeraka.

Uz spomenute knjige, objavio je i Sudbinu Duše (2001.), Hvala ti, ljubavi (2003.) koja se u ovom izmijenjenom izdanju naziva – Kako zavoljeti sebe, Osluškujući podne (2007.), Savršenstvo Kreacije (2007.), Umjetnost života (2014.), Bez rukavica (2017.) i Istine i laže o ljubavi (2018.).

Diplomirao je sociologiju 2003. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dvije godine vodio je emisiju Svaki dan, dobar dan na Hrvatskoj televiziji i redovito surađuje s brojnim medijima u Hrvatskoj i regiji.
Udruga Sve za nju 2016. godine dodijelila mu je nagradu VAM zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranja javnosti za probleme svih koji se bore s rakom. 2017. godine Hrvatska udruga za odnose s javnošću nominirala ga je za Komunikatora godine.

U braku je 12 godina i ponosni je tata predivne desetogodišnjakinje. Upravo zbog nje, već devet godina ne drži tečajeve opisane u knjizi jer podrazumijevaju dva mjeseca intenzivnog angažmana, a Bruno želi biti posvećen tata tako da se u ovih 10 godina koncentrirao na pisanje knjiga, držanje promocija i jednodnevnih radionica osobnog razvoja.

[box style=”0″]

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #volimsebe
  • Pratite naše društvene mreže, podijelite objavu, tagirajte frendice
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 6. prosinca, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Kristina Vilček.

[/box]

Ne propustite

Putovanja

Putovanja su puno više od istraživanja prekrasnih mjesta i upoznavanja s lokalnim kulturama i običajima. To su prave prilike za osobni razvoj koji nadilazi...

Duh i tijelo

Kao što često paradoksalne stvari u životu znaju biti, baš poput naslova ovog teksta, upravo takva je i situacija u kojoj smo svi kolektivno...

Događanja

Zasigurno će se i ovog mjeseca tražiti mjesto više, za što su se pobrinula poznata lica koja će pričati o svojim knjigama koje tematiziraju...

Knjige i glazba

Kada bi postojala znanost o ljubavi, ova bi knjiga bila udžbenik!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.