12 ključnih lekcija osobnog razvoja

Bruno Šimleša (1979), jedan od naših najpoznatijih pisaca, ove godine obilježava 18 godina spisateljske karijere! Punoljetnost je odlučio proslaviti promocijama i predavanjima po Hrvatskoj i regiji. Potražite ga u Zagrebu u Knjižnici B. Ogrizovića 29. studenoga!

Za razliku od tolikih knjiga samopomoći koje se usredotočuju na sve što morate promijeniti u sebi, sve što je pogrešno u vama ili s vama, ova knjiga slavi i ono izvrsno u vama. Jer upravo tako započinje proces razvijanja ljubavi prema sebi.

Ali naravno, to je tek početak duhovnog putovanja jer u knjizi možete pronaći i odgovore na pitanja:

  • Kako razviti ljubav prema sebi, a da ne postanete egoistični i narcisoidni?
  • Kako pozitivno misliti, ali bez ružičastih naočala?
  • Kako se riješiti strahova i pomiriti se s prošlošću?
  • Kako pronaći mir s roditeljima, neovisno o tome što vam nisu dali ono za čim ste žudjeli?
  • Kako razviti svoju intuiciju?
  • Što se događa s nama kad umremo?

Ovo su samo neka od pitanja na koje Bruno daje odgovore u knjizi nastaloj kao transkript njegova tečaja. Posebnu čar knjige čini interaktivnost jer su polaznici s pitanjima i komentarima usmjeravali potragu za ključnim životnim odgovorima.

Pokušavajući naći ravnotežu između znanosti i duhovnosti, duhovnog i materijalnog, praktičnih savjeta i apstraktnih ideja o našoj duhovnoj prirodi, knjiga je doista napredna abeceda osobnog razvoja.

Knjiga sadrži i meditacije te konkretne alate koji pomažu sve te ideje provesti u djelo. Često znamo što bismo trebali napraviti ili htjeli osjećati, ali ne znamo kako to ostvariti. Zato Brunina knjiga daje odgovore kako to ostvariti u praksi.

„Uzbuđena sam i sretna da baš ova Brunina knjiga kojom nas zove na buđenje vlastite ljubavnosti izlazi u Biblioteci Čitaj knjigu. On kaže „Ja mogu, a ovako ćete moći i vi!“  Rad na vlastitoj sreći nije sebičan cilj. Upamtite: nitko vas ne može natjerati da se osjećate manje vrijednima ako sami to ne dopustite. Uvjerena sam da je zdrava slika o sebi kamen temeljac na kojem jedino možemo graditi svoj uspjeh. Ne zaboravite da svatko od nas ima trenutke u kojima sumnja u sebe. Ako vam se to dogodi, vratite udarac. Ne dozvolite da neugodni osjećaji prožimaju vaše misli i djela. Umjesto toga svoj um punite dobrim, čistim i snažnim mislima – dobrim knjigama, govorima, seminarima i ljubaznim prijateljima koji vam pružaju podršku. Vjera i strah ne mogu stanovati na istoj adresi. Budite ono što jeste – ali svoja najbolja verzija”, kaže Alis Marić, urednica knjige.

Bruno Šimleša (1979.) autor je knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti. Objavio je devet knjiga, a Ljubavologija i Škola života jedne su od najprodavanijih knjiga na ovim područjima. Njegovi su naslovi objavljeni i u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Albaniji, a ukupno je prodano više od 150.000 primjeraka.

Uz spomenute knjige, objavio je i Sudbinu Duše (2001.), Hvala ti, ljubavi (2003.) koja se u ovom izmijenjenom izdanju naziva – Kako zavoljeti sebe, Osluškujući podne (2007.), Savršenstvo Kreacije (2007.), Umjetnost života (2014.), Bez rukavica (2017.) i Istine i laže o ljubavi (2018.).

Diplomirao je sociologiju 2003. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Dvije godine vodio je emisiju Svaki dan, dobar dan na Hrvatskoj televiziji i redovito surađuje s brojnim medijima u Hrvatskoj i regiji.
Udruga Sve za nju 2016. godine dodijelila mu je nagradu VAM zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranja javnosti za probleme svih koji se bore s rakom. 2017. godine Hrvatska udruga za odnose s javnošću nominirala ga je za Komunikatora godine.

U braku je 12 godina i ponosni je tata predivne desetogodišnjakinje. Upravo zbog nje, već devet godina ne drži tečajeve opisane u knjizi jer podrazumijevaju dva mjeseca intenzivnog angažmana, a Bruno želi biti posvećen tata tako da se u ovih 10 godina koncentrirao na pisanje knjiga, držanje promocija i jednodnevnih radionica osobnog razvoja.

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #volimsebe
  • Pratite naše društvene mreže, podijelite objavu, tagirajte frendice
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 6. prosinca, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Kristina Vilček.