Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Brač uskoro dobiva jedinstvenu planinarsko-turističku stazu

Nova kružna planinarsko-turistička staza Brača u duljini 135 kilometara povezivat će 12 najatraktivnijih povijesnih lokacija i većinu pitoresknih mjesta ovog najvećeg srednjodalmatinskog otoka.

Nova kružna planinarsko-turistička staza Brača u duljini 135 kilometara povezivat će 12 najatraktivnijih povijesnih lokacija i većinu pitoresknih mjesta ovog najvećeg srednjodalmatinskog otoka. Via Brattia izazov za rekreativce i planinare koji će na njoj skupljati pečate, ali i za prave pustolove u potrazi za novim doživljajem.

Uz crkvice sv. Spiridona nedaleko od Sutivana i sv. Martina iznad Bobovišća, atraktivnu Pustinju Blaca, dominikanski  samostan u Bolu i franjevački u Sumartinu, baziliku sv. Ivana, uvalu Lovrečina s ostacima bazilike sv. Lovre te Mirje iznad Postira, na najdužoj  bračkoj turističkoj stazi su i Zmajeva špilja iznad Murvice u kojoj su živjeli svećenici glagoljaši, Podsmrčevik – jedan od pet selačih zaseoka, Klesarska škola u Pučišćima i Muzej otoka Brača u Škripu. Da biste na Via Brattiji vidjeli svih ovih 12 iznimnih lokaliteta trebate proći kroz većinu bračkih mjesta – od onih najpoznatijih turističkih središta poput Supetra, Milne i Bola, do ambijentalnih mjesta poput Mirca ili Ložišća, ali i najljepših uvala – Smrke, Farske, Rasotice i Lovrečine.

Osim toga, istraživanja su pokazala da je hodanje jedna od najraširenijih aktivnosti koja može biti zanimljiva i zabavna prakticira li se u prirodi, na brdskim terenima ili uz more. Stoga je nova bračka staza idealna za sve ljubitelje hodanja – bez obzira je li riječ o laganoj šetnji, brzom ili nordijskom hodanju. Privući će ljubitelje aktivnog odmora kojima je Brač jedna od omiljenih destinacija.

„Uz potporu svih jedinica lokalne samouprave otoka Brača i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, ova „okobračka“ staza zajednički je projekt svih turističkih zajednica našeg otoka te općina Pučišća i Nerežišća. Izrada zemljovida je pri samom kraju, a poslove markiranja preuzelo je bračko Planinarsko društvo Profunda. Po završetku markacije i tiskanja karte, Brač će konačno dobiti dugo sanjanu, prekrasnu planinarsko-turističku stazu. Pokret, učenje i sadržajnost, novi su turistički trendovi koji putnike obogaćuju neprocjenjivim iskustvom, a sunce i more, samo su bonus u ovoj priči“ ističe Ive Cvitanić, direktor TZ grada Supetra, jednog od najpoznatijih bračkih središta koje je početna i završne točka Via Brattije.

 

Više

Putovanja

Učka u zaleđu i more na dlanu, savršena je kombinacija koja krasi cijelu Opatijsku rivijeru pa tako i općinu Mošćenička Draga.

Zanimljivosti

Od 27. rujna do 2. listopada netaknuti dijelovi Nacionalne šume San Bernardino postali su središte događanja na kojem je sudjelovalo više od 260 sudionika...

Putovanja

Jesen je omiljeno godišnje doba mnogih putnika koji ju vole provoditi u prirodi, a jedna od najpopularnijih aktivnosti je planinarenje ili trail trčanje -...

Putovanja

Planinarenje je odlična vrsta rekreacije. Istraživanja pokazuju kako nudi brojne fizičke i mentalne benefite za naše tijelo i um.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.