Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

15 godina financiranja radikalnih pokretača promjena kroz LUSH Charity Pot

Posljednjih 15 godina, Charity Pot prodavan je u 42 država i sakupio je više od 65 milijuna funti uz više od 13,700 donacija.

Osmišljen 2007., Charity Pot losion za ruke i tijelo (od 59,00 kn) prikuplja novac za male dobrotvorne organizacije, grupe za kampanje i ostale dobre svrhe. 100% maloprodajne cijene koju plaćaju kupci kupnjom Charity Pot proizvoda (minus državni porez na promet) dodjeljuje se lokalnim organizacijama koje rade na zaštiti životinja, ljudskim pravima i zaštiti okoliša diljem svijeta.

2020. Lush je izdao verziju bez ambalaže pod nazivom Charity Pot Coin (10,00 kn) – 100% maloprodajne cijene (minus državni porez na promet) koju plaćaju kupci ovaj proizvod također ide u dobrotvorne svrhe, na koji se lokalne organizacije i grupe mogu prijaviti za financiranje.

Prošle godine donirano više od 3,4 milijuna funti

Samo u prošloj financijskoj godini, unatoč izazovima koje je donijela pandemija, globalno je donirano više od 3,4 milijuna funti. Na međunarodnoj razini, Lusheve trgovine organizirale su 152 Charity Pot događaja kako bi podržale lokalne inicijative. U Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj donirano je više od 625.000 funti kroz 153 potpore i 48 lokalnih Charity Pot događaja.

Posljednjih 15 godina, Charity Pot prodavan je u 42 država i sakupio je više od 65 milijuna funti uz više od 13,700 donacija. Globalno, donacije su podržale:

 • Preko 500 projekata za prava životinja
 • Preko 150 antirasističkih aktivnosti
 • Preko 150 mirotvornih i antiratnih inicijativa
 • Preko 150 kampanja za prava osoba s invaliditetom
 • Preko 250 projekata povezanih s klimatskim promjenama
 • Preko 1000 utočišta za životinje
 • Preko 200 kampanja za obnovljivu energiju
 • Preko 250 projekata koji podržavaju autohtone narode
 • Preko 600 aktivacija koje podržavaju LGBTQIA+ osobe
 • Preko 800 kampanja podrške migrantima i izbjeglicama
 • Više od 200 donacija za potporu beskućnicima

Sviđa mi se sve u vezi s ovim proizvodom, od sastojaka koji podržavaju poljoprivrednike, do sredstava koja omogućuju lokalnim dobrotvornim organizacijama da naprave razliku i učinkovitost ovog proizvoda kada se nanese na kožu. Pobjeda, pobjeda, pobjeda.”

Rowena Bird, suosnivačica Lush-a

Charity Pot donacije pružaju ciljano financiranje malim, lokalnim skupinama. Gotovo sve grupe koje financira Charity Pot imaju godišnji prihod manji od 250,000 funti (većini je i znatno manji) i vode ih u potpunosti ili pretežno volonteri.

Ove bespovratne potpore daju prioritet projektima s ciljem stvaranja dugoročnih sustavnih promjena – jer smatraju da je ključno financirati projekte kojima je cilj spriječiti i riješiti temeljni uzrok problema.

Charity Pot je do sada prodao više od 7 milijuna komada losiona za tijelo i 1,5 milijuna Charity Pot Coina. Uz umirujuću mješavinu svježeg gela aloe i hranjivog ulja moringe, Charity Pot ima obilje dobrobiti za kožu, kao i za skupine koje podržava.

Ovaj samokonzervirajući losion za ruke i tijelo napravljen je od sastojaka dobivenih iz raznih projekata, uključujući Fair Trade organski kolumbijski kakao maslac; ulje geranija iz Mountain Organic Farming (MOOF), Kenija; i Fair Trade shea maslac iz Women’s Ojoba Collective, Gana.

Charity Pot se može kupiti u Lush trgovinama i online na lush.hr

Da biste saznali više o tome kako se prijaviti za financiranje Charity Pot, pogledajte ovdje.

Više

Beauty report

Učestalom primjenom Zeoazuki maske vlas postaje čvršća te se zaustavlja njeno ispadanje.

Savjeti i preporuke

Ako imate problema sa suhom kožom, vjerojatno i niste baš nešto previše uzbuđeni.

Darivanje

Ginza Eau de Parfum Murasaki, miris koji spaja snagu i ženstvenost u polisenzornom iskustvu, od dizajna bočice do izražaja mirisa, uz blistavu Murasaki ljubičastu...

Beauty report

Od trenutka kada je javnost dobila sneak peek u prostor u kojem se odsad nalazi salon Franić, ne prestaje se pričati o luksuznom interijeru...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.