Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Kinder Joy of moving Tennis Trophy, sada u svom sedmom međunarodnom izdanju, osmišljen je 2006. godine prema ideji profesionalne tenisačice Rite Grande, bivše talijanske šampionke, u suradnji s Kinder Joy of moving projektom i uz potporu lokalnih teniskih saveza.

Kinder Joy of moving Tennis Trophy je međunarodni turnir koji savršeno odražava misiju projekta Kinder Joy of moving: cilj mu je nadahnuti mlade igrače i njihove obitelji diljem svijeta da budu aktivniji na poticajan i zabavan način s uvjerenjem kako uz pozitivan odnos prema kretanju današnja djeca mogu sutra postati bolji i sretniji  ljudi.

Zato je ovaj Tennis Trophy puno više od uobičajenog sportskog natjecanja jer promiče vrijednosti kao što su samopouzdanje, timski duh, prijateljstvo i međusobno poštovanje.

Djevojčice i dječaci u dobi od 9 do 12 godina spremni su izaći na terene u 10 različitih zemalja: Italiji, Francuskoj, Poljskoj, Luksemburgu, Austriji, Hrvatskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Mađarskoj i na Zelenortskim otocima koji povijesno sudjeluju po drugi put.

Turnir je već započeo u Italiji i Austriji, a uskoro će započeti i u Bugarskoj te u drugim zemljama u mjesecima koji su pred nama.

Ovaj turnir je jedinstven po tome što se svaki meč igra bez sudaca.

Svi mladi tenisači imaju priliku suditi na terenu što jača njihovu autonomnost i vještine donošenja odluka, vodeći se principima visoko edukacijskog kodeksa fair playa.

Nakon velikog uspjeha prethodnih turnira, kategorija Junior Wheelchair također snažno jača, a nakon njenog uvođenja u Italiji, nastavit će ove godine sudjelovanjem tijekom različitih faza francuskog turnira.

Među ostalim, tu su i Dani otvorenih vrata / Dani otvorenih terena / koji omogućuju svima upoznavanje s ovim predivnim sportom. Tijekom Tennis Trophyja oni postaju prilika za upoznavanje drugih natjecatelja i vrijeme za druženje svih sudionika.

U turniru ne sudjeluju samo djeca u utakmicama 1-na-1, već se održavaju i susreti mješovitih parovarazličitih nacionalnosti ili spolova – kao i utakmice parova roditelj-dijete.

To je mjesto gdje tenis nadilazi uobičajeno nadmetanje i postaje prilika za jačanje timskog duha. Mnogo različitih igrača – mnogo različitih predivnih uspomena: djeca, obitelji i ambasadori okupljaju se kako bi živjeli i širili vrijednosti projekta koje će ponijeti u svakodnevni život.

Više od turnira, radostan doživljaj!

Kinder Joy of moving Tennis Trophy, sada u svom sedmom međunarodnom izdanju, osmišljen je 2006. godine prema ideji profesionalne tenisačice Rite Grande, bivše talijanske šampionke, u suradnji s Kinder Joy of moving projektom i uz potporu lokalnih teniskih saveza.

Dodatne informacije o projektu dostupne su na tennistrophy.com

Ne propustite

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.