Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

17. Hairstyle News donosi spektakl trendova u kosi

Najnoviji trendovi u kosi, edukacija, stručnost, inspiracija, motivacija, svjetski priznati frizerski edukatori i pregršt ljubavi prema struci – sve je to, i više, Hairstyle News.

Najnoviji trendovi u kosi, edukacija, stručnost, inspiracija, motivacija, svjetski priznati frizerski edukatori i pregršt ljubavi prema struci – sve je to, i više, Hairstyle News, najutjecajniji festival u svijetu frizerstva u Hrvatskoj i regiji koji se održava 28. i 29. ožujka 2020. godine u zagrebačkom Plaza Event Centru.

SVJETSKE FRIZERSKE ZVIJEZDE

Hairstyle News festival je kroz sedamnaest godina djelovanja lansirao mnoštvo hair trendova i osnažio brojne frizere na pozitivne iskorake u njihovom kreativnom stvaralaštvu, a i ove godine donosi spektakl trendova i prave beauty poslastice za sve istinske obožavatelje ljepote u kosi. Na festivalskim pozornicama nastupit će najpoznatije frizerske zvijezde iz zemlje i svijeta kako bi prenijele svoja umijeća na frizere željne novih znanja, a posjetiteljima udahnuli novi dašak inspiracije za proljetno-ljetni look u kosi.

Iz Nizozemske stiže višestruko nagrađivana Marriet Gakes, „kraljica boja“ u kosi, globalna direktorica Keune koloracije. Miljenica je glumica i influencerica, a diktira svjetske trendove crpeći inspiraciju iz cijelog svijeta, od Tokia preko Milana pa sve do Pariza. Sa svojim će stručnim timom edukatora frizerima predstaviti COLOR&STYLE Trend Report kolekciju i podijeliti svoja iskustva te pokazati kako osloboditi kreativnost i krenuti u eksperimentiranje s novim trendovima u bojanju i stiliziranju kose.

Markantan Bugarin Vassil Atanassov, majstor francuskog šika i jedan od najboljih ambasadora L’Oréal Professionnela, predstavit će s timom Glow Culture Show posvećenim ovom najnovijem kolorističkom trendu. Atanassov će regionalnoj frizerskoj sceni razotkriti tajne zavodljivih i besprijekorno ležernih dnevnih i večernjih lookova, te iznenaditi kreativnim šišanjem i stiliziranjem kose inspiriranim uličnim stilovima južnokorejskih modnih kameleonki ili bolje rečeno trendseterica iz Seoula.

Zasigurno jedna od najvećih atrakcija ovogodišnjeg Festivala je i ambiciozna, apsolutno „coolbarberica – Hayden Cassidy koja će predstaviti vruće trendove iz svijeta muškog frizerstva. Njezini se savjeti traže i prate diljem svijeta, a na Instagramu broji oko 90 tisuća pratitelja. Ova bivša nogometašica i učiteljica plesa zaljubila se u barbering kad je po prvi put primila škare u svoje ruke i tad je znala da je to zanimanje za nju. Premijerno u Hrvatskoj iz ruku mlade Hayden frizeri će moći saznati najnovije trendove muškog frizerstva iz Londona i Berlina.

FRIZERSKE ZVIJEZDE SVJETSKOG GLASA IZ HRVATSKE I REGIJE

Oni su jednom riječju fenomenalni, oni su ZGAT Academy tim, Mario Mesarić i Ivana Špicer, hrvatski uzor svjetskog glasa s nastupima u SAD-u, Grčkoj, Meksiku, Rumunjskoj, Rusiji, Sloveniji… Na Hairstyle News festivalu premijerno predstavljaju kolekciju Combo, inspiriranu fotografijama Stephena McMennamya, a očekujemo nadrealno i fantastično predstavljanje cijelog tima. Bračni par Jagarčec, Ivan i Marina, sa svojim timom Kanso Academia predstavit će kolekciju Trapped koja oslobađa kreativnost bez granica, a za kosu ističu da je „materijal s bezbroj mogućnosti“.

Iz susjedne Slovenije dolazi Sanja Karasman, priznata koloristica i edukatorica Subrina Professional Academy tima, s više od milijun pregleda na svom YouTube kanalu. Njezin tim vrsnih edukatora predstavit će Kolekciju GEN Z, posvećenu iznimno digitalno pismenoj mladoj generaciji sklonoj brzim promjenama trendova koje valja znati primijeniti u frizerskim salonima. Karasman će s timom premijerno predstaviti kolorističke kolekcije i inovativan svjetski top trend piksel efekata u kosi.

Jedinstven Mič Styling Academy tim koji su prisutni u i izvan regije, predstavit će kolekciju Hunnic baziranu na ikonskim stilovima s kraja 80-ih i ranih 90-ih godina. Kolekciju predstavljaju edukatori iz Hrvatske Ivan Durdov te Slovenije Tomaž Turk, Matjaž Okorn, Aska Kajtazovič i Borut Novak. Spoj prijateljstva i kreativnosti iz Srbije i Slovenije bit će vidljivi na Fringe&Metod nastupu pod nazivom Spirit of friendship na kojem će Dušan Šovljanski, Dejan Kostić, Dejan Nikolić i gost Metod Tasič prikazati fuziju različitih stilova i frizerskih potpisa. Stevo Pavlović, frontmen Stevo Hair Academy tima predstavit će svoju kolekciju Obsession, koja obiluje preciznim šišanjem i izrazitim kontrastnim kombinacijama pastelnih boja.

PREMIJERA ZA MUŠKE FRIZERE I BARBERE

Hayden Cassidy će, uz nastup na velikoj pozornici, nastupiti i na premijernom programu Hairstyle News Festivala Barbershop Areni gdje sve zaljubljenike u muško frizerstvo očekuju i Ivan Duda Education s kolekcijom ROHE 2020, te dvojac Polyboy Academy-ije, Marko Šimunović i Saša Pupić. Na posebnom okruglom stolu za barbere Matija Ptić zajedno s Markom Stanzlom, Ivanom Miškovićem i Stanislavom Bricom Mučićem približit će kolegama muškim frizerima i barberima što se zbiva “iza kulisa” hrvatske barber scene.

Na posebnom okruglom stolu za barbere Matija Ptić zajedno s Markom Stanzlom, Ivanom Miškovićem i Stanislavom Bricom Mučićem

STRUKA IZ PRVE RUKE

Na festivalu će se uz okrugli stol za barbere održati i još dodatna dva i to u sklopu Stručnih i poslovnih seminara, a sve kako bi frizeri dobili informacije iz prve ruke. Jedan će biti na temu budućnosti obrazovanja frizera, a drugi na temu kako se uspješno nositi s izazovima vođenja frizerskog salona. Budućnost obrazovanja frizera iznijet će predstavnici Hrvatske obrtničke komore, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te predstavnici gospodarstva i škola. Aleksandra Oparov, Evelin Benković, Teuta Mesaroš i Željko Samardžija u iskrenom će razgovoru predstaviti izazove s kojima se oni kao vlasnici velikih salona najčešće susreću i kako edukacijom postići onu odlučujuću razliku.

Aleksandra Oparov, Evelin Benković, Teuta Mesaroš i Željko Samardžija

Pokrovitelji Festivala su Keune, Paul Mitchell i Hair House Professional. Sve informacije o rasporedu stručnih seminara pogledajte na hairstyle-news.hr mrežnim stranicama, a ulaznice za stručni frizerski festivalski program mogu se kupiti na entrio.hr te na samom Festivalu.

Festivalska vrata svim posjetitelja otvorena su u subotu 28. ožujka od 14 do 21 sat, a u nedjelju 29. ožujka od 10 do 18 sati. Za sve posjetitelje ulaz na sajam je besplatan, a očekuju ih brojni dokazano kvalitetni, profesionalni proizvodi za kosu, od njege i aparata do najnovijih tretmana.

Ne propustite

Beauty report

Herbal Essences poziva vas i vašu kosu da uživate u luksuznom iskustvu jer nova kolekcija za njegu kose s neodoljivim mirisima hrani kosu i...

Beauty report

Renomirani salon Evelin, od nedavno se nalazi na novoj i atraktivnijoj lokaciji, konkretnije u zagrebačkoj Ilici 128.

Beauty report

Revitalizirajte kosu u tren oka maskama iz kućne radinosti.

Beauty report

Poznat po savršenom mirisu i prirodnim sastojcima svakog proizvoda, L'Occitane nam je ovog proljeća donio novitete za kosu kao krunu svakog lica!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.