Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

4 koraka u njezi zrele kože

Kako prolaze godine, šteta koju je naša koža pretrpjela akumulira se i postaje vidljiva.

Naša koža svaki je dan izložena okolišnim čimbenicima kao što su UV svjetlo, zagađeni gradski zrak, vjetar i slično. Budući da je ona zaštita barijera našeg organizma, znači da ona pati i štiti nas od štetnih tvari. Kako prolaze godine, šteta koju je naša koža pretrpjela akumulira se i postaje vidljiva.

Čest je slučaj da i uz genetsku podlogu za zdravu kožu, godine učine svoje. Važno je zapamtiti da prirodni znakovi starenja ne zahtijevaju prekrivanje i pokazuju kako su iza vaše kože godine iskustva. Ono čime se treba pozabaviti su tragovi koje su na vašoj koži ostavili Sunce i drugi vanjski čimbenici. Pritom postoji nekoliko ključnih koraka.

1. Koristite nježne čistače za kožu

U prvom koraku njege kože koristite se nježnim sredstvima za čišćenje. Najbolja opcija za zrelu kožu su mlijeka ili balzami za čišćenje, umjesto micelarnih vodica. Mlijeka i balzami u isto će vrijeme očistiti vašu kožu, ali je i nahraniti te neće naštetiti njenoj prirodnoj barijeri.

2. Kombinirajte različite serume za elastičnost i hidrataciju

Drugi korak u njezi zrele kože su serumi. Oni će odraditi posebnu zadaću i vrlo su specijalizirani. Serumi najčešće sadrže po jedan aktivan sastojak te imaju usku funkciju, za razliku od krema. Zrela koža zahtijeva dodatnu hidrataciju, stoga odaberite serume s hijaluronskom kiselinom (po mogućnosti s hijaluronskim kiselinama različite molekulske mase kako bi prodrle duboko u kožu).

Osim hijalurona, bitan sastojak seruma je i kolagen. Radi se o kompleksu proteina koji održava fleksibilnost kože i umanjuje bore nastale od izlaganja Suncu. Nakon nekoliko dana nanošenja ovakvog seruma primijetit ćete da su vam neke bore vidljivo popunjene.

Uz ova dva sastojka, odličan čimbenik u održavanju zdravog izgleda kože je i vitamin C. On potiče obnavljanje stanica čime regenerira vašu kožu. Uz vitamin C, istu ulogu u proliferaciji stanica ima i retinol koji se preporučuje odraslim osobama i zreloj koži.

3. Nemojte preskakati hidratantnu kremu

Neovisno o tipu kože koji imate, hidratantna krema ključan je korak u njezi zrele kože. Sposobnost kože da stvara prirodnu vlagu s vremenom slabi, stoga je potrebno koristiti hidratantnu kremu kako bi joj pomogli. Širok izbor krema za zrelu kožu možete naći na Notino. Ono što morate imati na umu pri izboru je koje aktivne sastojke već koristite u serumima. Odaberite kremu koja će biti komplementarna serumu umjesto da pretjerujete s jednim aktivnim sastojkom.

4. Krema za sunčanje kako bi spriječili daljnje oštećenje kože

Glavni faktor u starenju kože je Sunce i UV svjetlost. Iako nam ono osigurava D vitamin, predugo izlaganje Suncu kroz godine učinit će nastanak bora puno bržim i intenzivnijim. Ne samo što će uzrokovati bore, već je i vodeći uzrok raka kože. Da biste zaštitili svoju kožu ubuduće, svaki dan nanesite kremu za sunčanje prilagođenu zreloj koži. Postoje i hidratantne kreme sa SPF faktorom ako želite izbjeći nanošenje dvaju krema u slučaju da imate masnu kožu.

Sve u svemu, iako je važno liječiti tragove koje nam okoliš nanosi kroz godine, još je bitnije spriječiti daljnja oštećenja.

Više

Duh i tijelo

Kada ste posljednji put na kompliment odgovorile jednostavnim: “Hvala”?

Beauty report

Recite zbogom suhoj koži i pozdravite hidratiziranu, zdravu i nahranjenu kožu. Imamo četiri nova proizvoda koji mogu učiniti razliku.

Beauty report

Naime, gotovo 70 % svjetske populacije smatra svoju kožu osjetljivom ili preosjetljivom.

Darivanje

NIVEA Cellular Luminous Anti-Age Serum protiv staračkih pjega smanjuje staračke pjege nastale tijekom 10 godina, s vidljivim rezultatima nakon 2 tjedna.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.