Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

4 praktična savjeta za zdravlje vaših noktiju

Dovoljna su vam ova 4 jednostavna i praktična savjeta.

Upravo sada, u hladnim zimskim danima, potrebno je na prirodan način zaštititi zdravlje noktiju i pokrenuti njihov oporavak. To možete učiniti uz ova 4 jednostavna i praktična savjeta koje smo pronašli na Alternativazavas.com.

Hidratizirajte tijelo i nokte

Da bi vaši nokti ostali jaki i zdravi bitno je da vaš organizam redovito bude hidratiziran. To podrazumijeva i kožu u području oko noktiju. Prirodnim hidratacijskim kremama spriječit ćete da se nokti isuše i postanu krhki.

Izbjegavajte invazivne tretmane

Ostavite vašim noktima dovoljno prostora da se oporave od hladnoće. To ćete učiniti tako da barem neko vrijeme ne koristite lak za nokte ili tretmane koji invazivno djeluju na njih.

Korištenje lakova za nokte može uzrokovati sušenje te promjenu boje noktiju. Umjetni nokti također slabe vaše prave nokte i trebali biste ih izbjegavati u svim prilikama.

Konzumirajte proteine

Od neprocjenjive koristi za zdravlje noktiju mogu biti namirnice koje su već dokazani saveznici zdravlja. Konzumirajte namirnice koje sadrže proteine – poput leće, graha i zobi.

Nosite rukavice

Nošenje rukavica zimi čuva ruke od hladnoće, ali i štiti nokte od isušivanja. Kada obavljate kućanske poslove, tada su zaštitne rukavice od velike pomoći. One štite vaše ruke i nokte od lošeg utjecaja sredstava za čišćenje i u njima prisutnih opasnih kemikalija.

Više

Beauty report

Beauty industrija je definitivno jedna od najbrže rastućih. Kada je u pitanju kosa, inovacijama se doslovno ne vidi kraj.

Beauty report

Metal Detox linija, kao što i ime kaže, neutralizira metal bakra u kosi kako bi spriječila njezino lomljenje i promjenu boje na kosi.

Darivanje

Skinimalistička rutina uključuje dobar čistač, hidrataciju i zaštitu od sunca, te po potrebi serum za ciljani tretman.

Darivanje

Problem osjetljive i reaktivne kože u posljednjem desetljeću dramatično je porastao pa oko 60% žena i 50% muškaraca izjavljuje da ima osjetljivu kožu. 

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.